Annons

Det var tekniska nämnden som tillsammans med barn- och utbildningsnämnden hade planer på att ta fram förslag på hur ett belöningssystem för skolor som genom sitt beteende minskat skolans energianvändning.

AnneMarie Grennhag (M).
Foto: Arkiv

– Vi ville gynna de som jobbade för att minska energianvändningen, men det visade sig vara svårt i praktiken. Grundtanken var att spara energi och att de som medverkat till detta på något sätt skulle få ta del av vinsten. Men för att kunna se om det gjorts en besparing krävs olika mätstationer och det visade sig ge alldeles för lite credit. Det kostar mer än det smakar, konstaterar AnneMarie Grennhag (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Ska bli utbildningar

En utredning ledd av kommunens miljöstrateg Annelie Wiklund har gjorts i samverkan med tekniska kontoret, barn- och utbildningsförvaltningen, Energicentrum, Upptech och kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons

Det hela landade i att man nu vill att Upptech håller utbildningar för kommunens skolor, från förskoleklass upp till högstadiet.

– Vi vill köpa in lådor med teknik, miljökunskap och naturvetenskap till högstadiet så att de får lära sig mer om de här ämnena, berättar AnneMarie Grennhag.