Annons

Sedan mobiltelefoner plötsligt började försvinna från Postnords terminal i Jönköping inledde företaget en egen utredning. Nio kartonger med mobiltelefoner hade försvunnit under våren och efter en internutredning kom man fram till att två personer var misstänkta, en 39-årig man som arbetade på terminalen och en 67-årig chaufför.

Allt övervakades

Polisen kopplades in och en kväll i maj i år inleddes en större spaningsinsats. Genom övervakningskameror såg man hur den terminalanställde plockade fram en kartong med tio mobiltelefoner av märket Iphone från en pall som kommit in.

Annons

Kartongen med mobiltelefoner placerades så att den misstänkte chauffören lätt kunde plocka med sig kartongen, något han gjorde sedan han var färdig med att lasta sin lastbil. Mobiltelefonerna gömdes i en låda under lastbilen som i vanliga fall används för snökedjor och verktyg.

Polisen slog till

Då chauffören lämnade Postnords område på Torsvik slog polisen till. Chauffören greps och så även den lageranställda.

De båda åtalas nu misstänkta för grov stöld. Åtalet gäller enbart den kartong med mobiltelefoner som stals vid spaningstillfället, ett värde på cirka 30 000 kronor. Åklagaren har inte kunnat binda de båda vid de övriga stölderna som skedde under våren.

Brotten bedöms som grova eftersom gärningen anses vara särskilt hänsynslös, då de båda har missbrukat sin förtroendeställning och stulit från sin arbetsplats.

Båda förnekar brott.