Annons

J-Södra vann söndagens match i Svenska cupens gruppspel mot Örgryte med 2-1. Efterspelet kom dock att handla om något helt annat. Orsaken är att Amir Al-Ammari och Alexander Jallow, enligt deras utsago, blev utsatta för rasism från läktarplats på Valhalla IP.

I samband med Alexander Jallows avgörande mål blev Amir Al-Ammari varnad efter att ha gjort gester mot hemmapubliken. Efteråt förklarade han varför han agerade som han gjorde.

– Jag kanske inte borde göra så, men de ropar massa dåligt mot mina lagkamrater och jag står upp för dem. Jag får även deras spelare att tappa fokus som går runt och pratar massa skit, sade Al-Ammari till C More.

– Jag fick höra rasistiska ord under hela andra halvlek och det är något jag alltid kommer stå upp mot. Rasismen kommer aldrig segra, sade Jallow till Jnytt.

Annons

"Inväntar svar"

På måndagsförmiddagen kommenterade Örgryte den uppkomna situationen i ett pressmeddelande:

"Så fort vi fick kännedom om artikeln i Fotbollskanalen började vi undersöka saken. Vi har bland annat pratat med en del förtroendevalda supportrar som var på plats på Valhalla IP under matchen. Vi har pratat med arenapersonal och med spelare. Än så länge har ingen av de vi har pratat med hört något rasistiskt under matchen.

På onsdagen har Örgryte skickat ut ett nytt pressmeddelande där de skriver att de pratat med arenapersonal, spelare, förtroendevalda, publik, säkerhetsvakter, ordningsvakter, funktionärer och även lyssnat på matchen i efterhand.

De har även i kontakt med J-Södra efterfrågat en mer utförlig beskrivning av vad som sagts och varifrån det har sagts. ÖIS skriver att de inte mottagit någon sådan redogörelse från J-Södra.

ÖIS Fotboll skriver att de inte hittat någonting som bekräftar spelarnas upplevelse och att de gjort allt som stod i deras makt för att utreda händelsen.

J-Södra har läst pressmeddelandet, men Sebastian Lagrell har inget nytt att säga om händelsen.

– Vi har läst det och det kan tolkas som att vi inte har något att komma med. Men för oss är detta en fråga för spelarna och för deras del är det över och då har vi valt att avsluta frågan, säger Lagrell till Jnytt.

– Vi har ingen anledning eller avsikt att lägga skuld på Örgryte som förening eller deras supportrar, vi har sagt det tidigare och det är enskilda individer som ligger bakom.

Noterade inget

Matchens domare, Nermin Cisic, säger till GP.se att varken han eller matchdelegaten noterade några rasistiska tillmälen.

– Nej, tyvärr inget som vi noterade eller hörde.

Läs Örgrytes pressmeddelande i sin helhet!