På lördagen öppnar det svenska transferfönstret, och då kan det börja röra på sig ordentligt på marknaden. De allsvenska klubbarna ser just nu över sina trupper – och J-Södra är inget undantag.

– Vi försöker som vanligt ha koll på spelarmarknaden. Det är ett jobb som pågår året runt, men det blir mer intensivt nu när fönstret är öppet. Det kan försvinna spelare och vi måste vara beredda att hitta ersättare, säger Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig i J-Södra.

– Om vi ska komplettera med något är det en offensiv spelare.

Är det lån, eller rena köp, som är aktuellt?

– Rent generellt är vi flexibla när det gäller att hitta lösningar. Vi vill jobba långsiktigt, men det inte riktigt alltid det fungerar så. Därför försöker vi kolla av så många möjligheter som går, och då kan det vara spelare som blir tillgängliga för lån. Men det kan också bli en långsiktig lösning. Vi får se vad som blir bäst.

Annons

”Välutbildad spelare”

De senaste två veckorna har Anton Andreasson tränat med J-Södra i två omgångar, och det är helt klart ett tänkbart nyförvärv.

– Vi pratade med Anton efter torsdagens träning och vi bestämde att vi ska återkomma de närmaste dagarna. Han har gjort ett positivt intryck både på och utanför planen. Vi får se vad det blir för besked, vi får återkomma med det om ett par dagar, säger Persson.

Anton Andreasson, som i grunden är central mittfältare, är son till Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson. 23-åringen gjorde fyra allsvenska inhopp för Boråsklubben både 2014 och 2015 och har därefter spelat med Pro Patria i italienska serie D. Men nu är han klubblös.

– Det är en välutbildad spelare som har varit i Elfsborgs organisation, men han fick inte fäste där på grund av den tuffa konkurrenssituationen. Han har ledaregenskaper, bra karaktär och passar bra in i övriga gruppen, säger Persson.

Målvakt har utgående kontrakt

Det kan även bli aktuellt att någon spelare lämnar J-Södra. Men enligt Persson finns det inget konkret intresse för någon i truppen.

– Jag kan inte säga att det finns konkret intresse. Jag vet att det finns rykten och lösa förfrågningar, men därifrån kan det vara ett steg innan det blir konkret. Många spelare har gjort det bra, och då är det inte konstigt om de är under luppen hos andra klubbar. Det finns chans eller risk att det händer något på den fronten.

J-Södra har för tillfället tre seniormålvakter under kontrakt. Av dem har Francisco Mancilla ett kontrakt som går ut redan i sommar.

– Där är vi inte riktigt färdiga än. Vi diskuterar med ”Fran”, och när vi är klara kommer vi att meddela hur det blir. Det kan mycket väl vara så att det är samma uppställning även i höst, säger Christer Persson.