Annons

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Husqvarna FF-Sjömarkens IF 2-1 (1-0)

1-0 (20) Malin Andersson, 1-1 (4..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Husqvarna FF-Sjömarkens IF 2-1 (1-0)

1-0 (20) Malin Andersson, 1-1 (49), 2-1 (86) Sarah Elnicky.

Domare: Alin Piscoran.

Spelplats: Vapenvallen.

Efter en tung säsongsinledning har Husqvarna radat upp fina prestationer. Men insatsen mot nästjumbon Sjömarken var ett fall i helt fel riktning.

– Det var den sämsta matchen vi har gjort i år. Sådana grejer händer ibland, och tråkigt nog hände det i dag. Vi vågade inte spela ut som i tidigare matcher, konstaterar Pelle Jansson.

Beror det på underskattning?

Annons

– Ja, det var ren underskattning. Det vet alla spelare med sig. Alla spelare vet och förstår att vi framför allt måste spela betydligt bättre.

HFF gjorde matchens första mål när Malin Andersson hittade rätt efter 20 minuter, vilket var det enda målet före paus. Sjömarken kvitterade i upptakten av andra halvlek, och 1-1 stod sig länge. Först i 86:e minuten satte HFF segermålet när Sarah Elnicky tryckte dit bollen efter en hörna.

”Spelade fantastiskt fin fotboll”

– Vi är glada att vi vann men vi var inte värda att vinna. Sjömarken spelade en fantastisk fin fotboll, säger Pelle Jansson.

– Det finns inget annat att göra än att ta nya tag. Vi får samla ihop oss och gå igenom matchen på måndag. Spelar vi den fotboll vi gjort innan spelar vi ut Sjömarken.

HFF parkerar på sjunde plats i tabellen med 24 poäng.

Mot Sjömarken förtjänar Malin Andersson, Ellen Strandler, Victoria Ström och Lina Gasslander ett extra omnämnande.