Annons

Torrescusa ersätter Peter Johansson som lämnade rollen som assisterande tränare efter den gångna säsongen.

Den nya assisterande tränaren kommer närmast från CB Santfeliuenc utanför Barcelona.

Wetterbygden har redan hämtat in coacher från Spanien till sitt herrlag, Wetterbygden Stars, och fortsätter alltså nu på samma spår.

– Man brukar säga att man inte ska gå över ån efter vatten och jag tror att det ordspråket passar ganska bra in på oss i detta fall. Den “spanska modellen” har ju onekligen fungerat för oss och vi är övertygande om att det kommer fungera strålande även i Davids fall. Jag är lika övertygad om att vi i de bägge herrarna, Francisco Pinto och David Torrescusa, kommer förfoga över en av de starkaste coachkonstellationerna SBL har att erbjuda kommande säsong, säger sportchefen Dennis Aulander i en kommentar.

Annons

Kontraktet är skrivet på ett år.

– Att sajna utomlands är en dröm som nu blir sann och att få göra det i Wetterbygden Sparks, och få möjligheten att jobba tillsammans med Francisco Pinto, känns extremt motiverande. Jag tror att jag kan bidra med mycket energi och en entusiasm som förhoppningsvis smittar av sig både spelare och andra ledare runt laget, men även i hela föreningen. Jag förväntar mig inget annat än att laget och hela verksamheten tar ett steg framåt nästa säsong, det är i alla fall min målsättning att försöka vara med och bidra kring detta, säger Torrescusa.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app