Annons

I Munksjöstaden håller Riksbyggen på att bygga 43 lägenheter avsedda för hushåll där minst en person fyllt 55 år. Säljstarten inleds med ”Öppet hus” vid tre tillfällen under veckorna 34 och 35.

– I Jönköping har intresset för Bonum varit stort sedan konceptet startade och det är nu fjärde gången vi uppför en Bonumförening här. Fler seniorbostäder innebär också positiva effekter på flyttkedjorna vilket vi vill vara med och bidra till, säger Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Jönköping i ett pressmeddelande.

Bonum Brf Villa Byslätt kommer rymma 43 moderna lägenheter belägna i korsningen Östra Torpagatan/Vaggerydsgatan, mitt i Munksjöstaden. I stadsdelen, och i omedelbar närhet, finns butiker, restauranger, vårdcentral, kontor, grönområden och historiska byggnader.

Annons

I föreningen finns tvåor, treor och några fyror.

– Alla lägenheterna har balkong eller uteplats. Planlösningarna är välplanerade med omsorg för hur vardagslivet fungerar bäst för målgruppen, till exempel så har treorna och fyrorna en extra toalett, vilket många par uppskattar, berättar Maria.

Övernattningslägenheter

I husen finns också både gemensamhetslokal och övernattningslägenheter för tillfälliga gäster. 

– Det gör att man till exempel inte behöver ett eget gästrum när familj eller vänner kommer för att hälsa på,.

Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. Idag är över 1 200 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet.

– I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att fönstren putsas. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap vilket är väldigt uppskattat, berättar Maria.

Byggnationen av Bonum Brf Villa Byslätt har redan startat vilket innebär att inflyttningen planeras redan till början av 2021.