Annons

Det händer inte särskilt ofta. Det kanske aldrig ens har hänt. Men Sulejmen Sarajlic misstag blev kostsamt för Råslätts SK.

– Det var faktiskt första gången som jag gjorde fel med mina fötter, säger Sarajlic.

Det var efter knappa kvarten som RSK-målvakten fick en tillbakapassning från egen spelare. Sarajlic fick snabbt två pressande motståndare mot sig. Burväktaren försökte då lura Österlenspelarna genom att släppa bollen mellan benen.

– Men (Abdulai) Zakaria var lite längre bort än jag trodde. Så en spelare i deras lag tog bollen och lade in den i mål. Jag gav bort ett mål och jag tar på mig det. Jag kommer inte att göra om det, säger Sarajlic.

– Jag har alltid fått mycket boll på fötterna. Det här är första gången jag gör ett sådant misstag. Det är jävligt surt.

Annons

Matchfakta

Fotboll, division 2 östra Götaland

Råslätts SK–Österlen FF: 0–1 (0–1)

Måle..

Matchfakta

Fotboll, division 2 östra Götaland

Råslätts SK–Österlen FF: 0–1 (0–1)

Målen: 0–1 Pontus Wiktorsson (14)

Publik: Ingen uppgift

Spelplats: Råslätts konstgräs, Jönköping

Ja, för Pontus Wiktorssons enkla fullträff blev den enda när Råslätt och Österlen gjorde upp på Råslätts konstgräs under lördagseftermiddagen.

Men även om Sarajlic misstag blev matchavgörande hade hemmalaget det samtidigt svårt att skapa de riktigt heta chanserna framåt.

– Varken vi eller Österlen tar kontroll över matchen, säger Sarajlic.

En av anledningarna kan ha varit planen. I seriepremiären mot Älmeboda/Linneryd (seger 1–0) spelade Råslätt på ett sämre underlag. Lördagens match spelades i stället på ett förhållandevis bra konstgräs.

– Vi följde inte vår matchplan. Vi tog med spelet från förra matchen och spelade lite säkrare. Men vi kunde ha tagit lite fler risker. Man måste ta risker för att skapa någonting framåt, säger Sarajlic.

Hemmalaget gjorde ett tappert försök att forcera in en kvittering i slutskedet. Men trots ett stort bollinnehav slutade matchen 0–1.

– Jag tycker att vi kommer upp i banan och pressar dem rätt bra. Men vi kan göra det ännu bättre, säger RSK-målvakten.

Förlusten innebär att Råslätt spelat in tre poäng på två matcher.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app