Annons

Fakta inför matchen

Ishockey, SHL

HV71-Mora IK

Läget i HV71: Återfinns på nionde plats i tabellen med 1..

Fakta inför matchen

Ishockey, SHL

HV71-Mora IK

Läget i HV71: Återfinns på nionde plats i tabellen med 14 poäng på tio spelade matcher. Förlorade med 1-4 mot Frölunda senast. David Gustafsson och Martin Thörnberg finns på skadelistan. Vem som står i mål och vilken spelare som ställs utanför truppen lämnades det inga besked om efter onsdagsträningen.

Läget i Mora: Har tagit tolv poäng på tio matcher och parkerar på tolfte plats i tabellen. Föll med 1-4 mot Växjö i förra omgången. Tidigare i veckan kom beskedet att klubben och backen Joakim Lilliehöök går skilda vägar. Daniel Grillfors, John Persson och Tomas Skogs är långtidsskadade. Hur laget formeras bestäms efter torsdagens värmning.

”Vi är inte riktigt nöjda med bortaspelet så här långt och HV71 är en tuff utmaning. Det är ett bra lag som spelar med ett högt tempo. Men vi har en plan hur vi ska slå dem och vi åker ner med gott mod och bra självförtroende”, säger assisterande tränaren Daniel Hermansson till klubbens webbplats.

Nedsläpp: 19.00, Kinnarps Arena.

Jnytt tippar: 4-2.

Annons

HV71 har spelat tio matcher på knappt fem veckor, förhållandevis lite för att vara ishockey. Det förklaras delvis av att laget inte kvalificerade sig för den här säsongens upplaga av Champions Hockey League, CHL.

– Man kan se det på två vis. Det är bra på det sättet att man kanske sparar på kroppen och kan träna mer. Samtidigt är det matcher man vill spela, och nu framöver kommer det en period med fler matcher, säger Felix Sandström.

Ja, mötet med Mora innebär starten på ett mer intensivt matchande för HV71. Fem matcher väntar under tio dagar, tre av dem hemma i Kinnarps Arena.

”Konkurrensen är grym”

– Jag har lite halvdålig koll på Mora, det ska jag erkänna. Jag minns dem sedan tidigare, men jag har inte kikat mycket på dem i år. Vi har fokus på att köra vårt, säger Sandström.

Vad har ni tryckt på inför matchen?

– Vi ska hålla i det hela tiden. Mot Frölunda hade vi en bra förstaperiod, men sedan tappade vi lite och det blev ryckigt. Det gäller att vi håller oss ifrån utvisningsbåset, det är tufft att spendera så mycket tid där.

Felix Sandström stod i sex av de sju första SHL-matcherna, vilket till viss del beror på att Jonas Gunnarsson led av värmeeksem. Men på slutet har Gunnarsson fått förtroendet i fyra av fem matcher, varav de tre senaste. Därmed har Sandström förpassats till båsöppnare.

– Det är klart att det är kanske inte där jag vill stå, men det är en del av att vara målvakt och Gunnarsson har gjort det riktigt bra. Konkurrensen är grym. Men det fungerar jättebra mellan oss, vi pushar på varandra bra. Det är bra att konkurrera med en så schysst kille, säger 21-åringen.

”Ta möjligheten”

Vem som vaktar målet mot Mora återstår att se.

– Vi får se, coacherna har nog koll på det, säger Felix Sandström efter onsdagsträningen.

– Jag är i alla fall jäkligt spelsugen eftersom det är tre matcher sedan jag stod. Jag har öppnat dörren i tre matcher och det hade varit jättekul att spela, speciellt på hemmaplan.

Hur påverkas man av ett lite längre avbrott mitt under säsongen?

– Man får ta tillfället i akt och träna, det gäller att ta möjligheten. Om man har känt något under en match får man se till att nöta extra på det.

Relaterat: Lindbom: "Vi behöver mer spets"
Relaterat: HV71 ska hylla klubblegendarerna

JnyttTV. Intervjuer med Kristofer Berglund och Johan Lindbom.

SHL