Annons

Efter förra säsongens serieseger och en lång försäsong var det så dags. På söndagseftermiddagen var det premiär i division 1 för Assyriska IK.

Den första halvleken var relativt chansfattig inför 478 åskådare, men det var Assyriska som hade mest boll och försökte hitta luckor i Skövdes försvar.

Matchbilden var sig lik i den andra halvleken. Men nu skulle hemmalaget vaska fram ett par bra lägen. Det bästa fick inhoppande Malcolm Shaw, men hans skott från bra position räddades fint av Jeffrey Gal.

– Det som saknas är väl spetsen i slutet, vi har många chanser och kommer igenom. Vi ska kunna sätta dit två-tre bollar och då stänger vi matchen tidigt, säger Assyriskas mittfältare Daniel Ljung till Jnytt, som tog för sig bra på mitten i hemmapremiären.

– Jag tycker vi spelar hyfsat bra på mitten och vi har mycket boll. Vi får komma ner och hämta boll ibland och jag är helt okej nöjd med min match.

Annons

"Vi som styr i 90 minuter"

Daniel Ljung gjorde bra ifrån sig i seriepremiären.
Foto: Erik Boström

Hemmalaget hade dessutom en nick som tog i överdelen av ribban i slutminuterna. När klockan tickade upp mot 93 minuter blev det så ett mål till slut. Adam Wolak nickade in en hörna. Skövde vann med 0-1.

– De har inte haft något, jag tycker det är vi som styr matchen i 90 minuter och sen kommer det en tråkig fast situation, suckar Daniel Ljung.

– Vi visste att de var bra där och jag tycker vi håller dem borta på fasta hela matchen, men det höll inte, fortsätter han.

Att målet kom sent, i en match som laget kändes ha under kontroll, gör förlusten extra tung menar Ljung.

– Ja, men samtidigt måste vi sätta våra chanser. Det går liksom inte, vi har haft flera chanser i matchen. Och då blir det så här ibland.

Hur är det att spela division 1 kontra division 2?

– Det är lite tuffare. Det smäller lite mer i närkamperna, men det är bara roligt.

Jnytt-TV: Adam Lindström Leister ger sin syn på matchen.