Annons

HV71 hamnade direkt i en svår sits i match tre mot Luleå. Ställningen var 0-4 efter den första perioden och matchen kändes avgjord.

Men HV föll inte ihop utan vann mittperioden med 2-0 och det var således 2-4 inför tredje. Närmare än så kom inte HV71, matchen slutade 2-6. Att Luleå går vidare går inte att säga något om, men HV har stått upp bra och gjort tre bra semifinaler.

– Vi är ett lag, verkligen. Och vi kämpar för varandra utan att ge upp. Det är mörkt när de har 0-4, men vi ger inte upp. Vi fortsätter tro på det vi gör och försöker verkligen, men det går inte, säger lagkapten Riikka Sallinen utanför ett knäpptyst omklädningsrum.

– Jag som lagkapten, och jag tror varenda en där inne, är stolt över laget och lagets insats. Om man tänker att vi har tränat hela sommaren och säsongen för att spela vår bästa hockey i de här matcherna och så gör vi det. Men det räcker inte riktigt till och det får vi inse, även om vi spelar jättebra. Vi har några svaga minuter i matcherna och mot ett så bra lag som Luleå så utnyttjar de det.

Annons

Den 45-åriga lagkaptenen tar nu sikte på den stundande VM-turneringen. Huruvida hon spelar vidare i HV71 är oklart.

– Jag vet inte det än, jag kommer bestämma mig efter VM.

Ekelund om truppen

På plats utanför omklädningsrummet fanns både klubbdirektör Agne Bengtsson och general manager Peter Ekelund.

– I början av säsongen är vi jättebra, sen har vi lite skador på vägen, det har ju alla lag. Men det har varit lite upp och ner och summerar man säsongen har vi gjort det vi ska. Luleå är nummer ett, därefter har det varit Linköping och Modo, men vi är där. Vi gör det bra mot Leksand och tre riktigt bra matcher mot Luleå, säger Peter Ekelund.

Hur är truppläget inför nästa säsong?

– Vissa har kontrakt och vissa har vi pratat med litegrann. Det är som i vilken trupp som helst.

Bland de spelare som står under kontrakt nämner Ekelund finska duon Rosa Lindsetdt och Sanni Hakala samt den schweiziska backen Sabrina Zollinger.

– Vi har väl 7-8 spelare som är på kontrakt. Det vanliga är kontrakten skrivs över 1+1 år och så brukar det vara. Sen har vi treårskontrakt med de unga tjejerna när de går på hockeygymnasium, säger Ekelund som även bekräftar att Lucas Frey kommer vara kvar som huvudtränare.

– Ja, han kör på nästa år också.

Angående Lina Ljungblom, supertalangen som gjort succé när hon fått chansen i HV, så är det en spelare klubben kommer jobba för att hitta en lösning med. Ljungblom har ett år kvar i skolan i Skövde.

Matchfakta

HV71-Luleå HF 2-6 (0-4, 2-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (04:00) Emma Nordin spel fyra mot..

Matchfakta

HV71-Luleå HF 2-6 (0-4, 2-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (04:00) Emma Nordin spel fyra mot fem, 0-2 (11:10) Jenni Hiirikoski (Nieminen), 0-3 (16:05) Ronja Savolainen (Nordin, Tulus) spel fem mot tre, 0-4 (16:55) Noora Tulus (Nordin, Karvinen) spel fem mot tre

Andra perioden: 1-4 (7:17) Thea Johansson (Rask, Palm), 4-2 (17:27) Alexis Joyce (Rask)

Tredje perioden: 5-2 (11:33) Noora Tulus (Karvinen, Hiirikoski) spel fem mot fyra, 2-6 (18:33) Josefine Hoegh Persson, mål i tom bur.

Skott: 28-24 (9-13, 9-5, 10-6)

Utvisningar: HV, 5x2, Luleå 5x2

Publik: 325