Annons

De tävlande fick stora orienteringsutmaningar i den kuperade terrängen med många detaljer. Banläggarna fick beröm av deltagarna. Segrare i huvudklassen H21 blev Joakim Karlsson, IKHP, och damhuvudklassen togs hem av Anette Granstedt, IKHP.

Annons

Ungdomarna som deltar i cuptävlingen kommer från olika klubbar i närområdet till Jönköping. Tenhults tävling var den femte och avslutande tävlingen med prisutdelning.

Kuperad terräng

Det bjöds på en kuperad och jobbig terräng tyckte Oscar Hultgren från OK Njudungs som sprang hem en andra plats i H14. Även Segraren i H14, Mattias Öhlund från IKHP, tyckte loppet var jobbigt men kul för att man måste använda huvudet med. Orientering handlar inte bara om att springa så snabbt man kan i skogen, utan man måste även välja det snabbaste vägvalet. På plats var även många nybörjare som ville pröva sina talanger i skogen.

- Det är kul att orientering är en växande sport och att det är fler och fler som vill pröva på säger Liselott Johansson som är ungdomsledare i Tenhult SOK. Vi ser ett ökat intresse både på träningar och tävlingar. Det är kul att allt fler vill testa på orientering då det är en familjesport. Så även om ungdomarna står i fokus idag finns det banor för äldre och elit med.

En solig orienteringsavslutning i Tenhultsskogarna med många nöjda deltagare.