Under onsdagen skrev Jnytt om Jönköpings sommargata på Trädgårdsgatan i Jönköping. Det innebär bland annat att krogarna har möjligheter till större uteserveringar.

- Detta är jättebra. Tidigare har stämningen gått över lite under sommaren. Allt flyttas till Öster, Piren och Atollen. Men nu har vi ändå en chans att få vara med på en sommargata, säger Leif Karlsson på Pitcher's i Jönköping

"Lägger stor vikt vid Sveriges matcher"

Shooters och Pitcher's tar tillfället i akt och visar fotbolls-VM utomhus. Redan nu är storbildsskärm, bord och stolar uppsatta utanför respektive lokal.

- Vi lägger stor vikt vid Sverigematcherna och sedan får vi se hur långt de går och hur länge vi har igång verksamheten innan vi tar semester, säger Mattias Jansson från Shooters.

Annons

Kommer ni anpassa era öppettider efter VM?

- Ja, i och med att Sverige spelar första matchen klockan 14 en måndag så öppnar vi tidigare då givetvis. Vi kommer rätta oss efter stormatcherna, berättar Leif Karlsson om Pitcher's tanke inför VM.

Kent Ly, ägare av Jungle Thai, ser också positivt på den bilfria sommargatan.

- Det är viktigt att lyfta upp gatan och konkurrera. Den är lite bortglömd, och blir lite som en bakgata. Det är körförbud på gatan nu, även om många tolkar skylten som gångfartstrafik. Men så är det inte, säger Kent Ly.