Annons

Hon har en lång rad hits på sitt cv och har tävlat i Melodifestivalen hela sju gånger. Trots det har Jessica Andersson aldrig gett sig ut på en egen turné tidigare.

– Det har inte funnits tid och jag har saknat självförtroendet. Jag har känt att jag inte har haft tillräckligt med erfarenhet och material. Men nu känns det rätt att göra det här, säger hon.

"På dejt med Jessica Andersson" beskriver artisten som en intim resa genom sitt liv i musik- och showform. Det blir en hel del humor och glädje blandat med allvar och reflektioner över karriären och livet i stort.

– Offentliga människor drabbas också av motgångar, något som jag har varit väldigt öppen med i min bok som kom ut 2009, säger Andersson.

I biografin ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var” berättar sångerskan om sin komplicerade uppväxt och om vägen till framgång.

Annons

– Min förhoppning är att publiken ska känna sig uppfyllda och berörda när de lämnar showen – och att de känner att de har fått se en ny sida av mig.

Den perfekta dejten

En perfekt dejt tycker Jessica själv är när man får möjlighet att lära känna andra människor på djupet.

– Det ska vara lite trevande i början – ”jag är nyfiken på dig och du är nyfiken på mig”. Förhoppningsvis leder den till fler dejter framöver, säger hon och tillägger med ett skratt att hon själv är ganska dålig på att dejta.

Jessica Andersson strosar gärna runt i stadskärnan när hon besöker Jönköping.
Foto: Anders Sundkvist

”Extra pirrigt”

Jessica Andersson fick sitt genombrott 2002 när hon medverkade i TV3:s ”Fame factory”. Hon har tävlat sju gånger i Melodifestivalen. 2003 vann hon tävlingen med duon Fame, och kom därefter på femte plats i Eurovision song contest.

2009 gav hon ut sitt debutalbum ”Wake up” och två år senare vann hon TV4:s ”Let´s dance”. Hon har även medverkat i Diggiloo-turnén hela 13 år.

Nu är hon aktuell med sin första egna turné.

– Det känns såklart jättespännande och extra pirrigt. Den 1 februari är det premiär i Göteborg och då hoppas jag att allt sitter.

Minnen från Jönköping

Senast Jessica Andersson stod på scen i Jönköping var för två år sedan, då med showen Christmas night tillsammans med artistkollegan Magnus Carlsson.

– I samband med den konserten hade jag en ledig dag i Jönköping och då passade jag på att strosa runt i stadskärnan. Jag minns att jag tyckte att det var otroligt vackert. Det var mycket snö och så var det julpyntat så fint. På ett av torgen stod en kör och sjöng, och där stannade jag till en lång stund och bara njöt.

Andersson berättar att hennes svärfar kommer från Huskvarna, men trots det är hon sällan i trakten.

– Det blir mest i jobbsammanhang faktiskt. Senast jag passerade Jönköping var i somras. Då stannade jag till på ert fina köpcenter och inhandlade schampo och rakhyvlar, säger hon.

På dejt med Jessica Andersson kommer till Jönköpings Konserthus den 15 mars.

Turnédatum:

1/2 Göteborg

2/2 Nässjö

3/2 Norrköping

8/2 Karlstad

9/2 Åmål

10/2 Tr..

Turnédatum:

1/2 Göteborg

2/2 Nässjö

3/2 Norrköping

8/2 Karlstad

9/2 Åmål

10/2 Trollhättan

15/2 Bollnäs

16/2 Eskilstuna

17/2 Nyköping

22/2 Borås

23/2 Värnamo

24/2 Växjö

1/3 Örebro

2/3 Stockholm

3/3 Lidköping

8/3 Karlshamn

9/3 Malmö

10/3 Ystad

15/3 Jönköping

16/3 Halmstad

17/3 Helsingborg

21/3 Gävle

22/3 Örnsköldsvik

23/3 Sundsvall

24/3 Östersund

29/3 Skövde

30/3 Kalmar

31/3 Varberg

4/4 Mariehamn

5/4 Motala

6/4 Karlskrona

7/4 Kristianstad

12/4 Luleå

13/4 Skellefteå

14/4 Umeå.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app