Annons

Kriteriet för att komma med på den så kallade ”33-listan” är att företaget är baserat på en innovation, är max sju år gammalt och inte är noterbart i någon form av handelsplats.

Annons

– Bara i vår region finns det mängder av lovande startups och på det nationella planet är konkurrensen ännu tuffare. Det här är en ytterligare bekräftelse på att vi är något på spåren. Att juryn ser något som särskiljer Cind är en skön konfirmation att fokusera på i mitt i alla utmaningar med att starta ett nytt bolag, säger Anders Nyberg, vd på Cind, i ett pressmeddelande.

Startades våren 2016

Cind startades förra våren efter att Saab genomfört ett verifieringsprojekt tillsammans med Science park i Jönköping. På mindre än ett år tog företaget fram sin första produkt. Den har godkänts, installerats hos den första kunden och ytterligare åtta sålda system håller nu på att installeras.

– För ett par år sedan tog vi beslut om att öppna upp våra affärsutvecklingsprocesser, vårt nätverk till entreprenörer och vår koppling till riskvilligt kapital för redan etablerade bolag. Detta för att få fler avknoppningar från storbolag. Samarbetet med Saab Venture blev vårt pilottest, vilket senare resulterade i bolaget Cind. Att de nu finns med som ett av de absolut hetaste bolagen nationell ger oss mycket energi att fortsätta satsa på våra etablerade bolag, säger Gustav Österström, vd på Science park Jönköping, i pressmeddelandet.