Annons

Den före detta Sverigedemokraten Morgan Malmborg i Habo lämnade partiet för någon månad sedan, det sedan han fått ett ultimatum av riksorganisationen. Malmborg hamnade i onåd hos SD på riksnivå efter att ha kritiserat partiets pressavdelning sedan han tilldelats en varning på grund av hans rasistiska uttalanden.

Nu slår han tillbaka mot sina forna partikamrater i Stockholm och menar att de ljuger

"Fick ingen varning"

Annons

I ett brev som han till Jnytt skriver han attvarningar som ska ha riktats mot honom från partiet inte har skickat till honom personligen, istället har han fått ta del av dem via media. Han menar i brevet till Jnytt att företrädare för partiet ljuger.

"Drevet började i oktober 2015 SD hade lämnat in en interpellation om flyktingmottagandet till Habo. Christian Krappedal från SD-riks press sade till media att jag varnats av partiet detta är inte sant. Krappedal skrev till mej på Facebook att han pratat med media och sagt detta till media bara så jag skulle veta om det men det var ingen varning. Ärendet gick till sd:s medlemsutskott där jag fick en uppmaning att läsa kommunikationsplanen. Dessa lögner är tydligen standard för SD-riks

Ingen demokrati i partiet

Malmborg fick ett mejl från moderpartiet där han fick 48 timmar på sig att lämna partiet självmant annars skulle han uteslutas. Han valde då att själv avgå.

"Något är ruttet alla gör fel jag har själv genom mail till medlemsutskottet erkänt att jag gjorde fel. Jag hade även ett erbjudande att ta time out från alla mina politiska uppdrag fram till nyåret. Jag ringde, skickade sms samt mail till medlemsutskottets ordförande Magnus Olsson men han vägrade svara. Detta är så ynkligt det finns ingen intern demokrati i SD. Nu borstar jag av skorna och går vidare hur jag kommer använda mina förtroende uppdrag kommer bli klart innan en snar framtid" skriver Morgan Malmborg i brevet.

SD