Annons

Maria och Christer Johansson och deras barn Gustaf och Alfred hade åkt från Borås för att framför allt gå på trädgårdsmässan. Men när de väl var på plats upptäckte de att det fanns annat som också lockade.

– Vi har handlat lakrits och kollat på avloppsanläggningar, så det blev visst mer heltäckande ämn vad i hade tänkt, berättar Christer Johansson och får medhåll av sin fru.

Maria Johansson är den i familjen som mest intresserade sig av trädgårdsdelen.

– Jag ville gå på trädgårdsmässan för att ta del av de nyheter som finns och låta mig inspireras. Jag tycker att trädgårdsarbetet är en skön avkoppling, berättar hon.

Lagade mat

Gun Stenblom från Götene i Västergötland hälsade på Lena Abrahamsson i Norrahammar och tillsammans gick de för att besöka bomässan. De kollade bland annat in när Tina ”Mat-Tina” Nordström lagade mat på stora scenen.

Annons

– Jag tycker att hon är duktig på att framföra matkonsten. Det är roligt och lustfyllt att se henne på tv, säger Lena Abrahamsson, som aldrig sett Mat-Tina live tidigare, men som såg fram emot att bli inspirerad.

– Det ser så lätt ut när hon lagar mat och hon lagar så mycket blandad mat. Det är både gammalt och nytt och hon kan få till en rätt av nästan ingenting, säger Gun Stenblom.

Flera dragplåster

Carl-Johan Sandberg, marknadsansvarig på Elmia, tycker att de fått till en bra blandning när det gäller de olika mässorna under helgen. Tv-kocken Tina Nordström var dragplåster till dryck- och delimässan.

Björn ”Snickar-Björn” Christiernsson, känd från TV4:s ”Äntligen hemma” var dragplåster till bomässan och han visade publiken hur de kunde lära sig gjuta och pratade också hus- och byggprojekt.

Linda Schilén, känd som trädgårdsexpert på TV4 Nyhetsmorgon, var dragplåster på trädgårdsmässan.

Läs även:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app