Annons

Det är tionde året som Friskis och Svettis deltar i Spin of hope.

– Vi har varit med sedan starten 2009 så varför inte delta i år igen? Förra året deltog 76 lag och i år är det 83 lag, så det är jätteroligt. Vi tycker att detta är ett härligt event för en god sak. Såväl nybörjare som som som är van vid spinning kan hyra in sig på en cykel och hålla igång den i tolv timmar. En del cyklar en timme, andra några fler timmar. Vi har faktiskt två personer här i dag som håller igång i tolv timmar, berättar Sophia Andersson, kommunikationsansvarig på Friskis Jönköping.

Även den som inte är medlem var välkommen att delta. Det enda kravet var att man skulle ha fyllt 13 år och vara över 130 centimeter lång. Många var på plats redan klockan sju på morgonen när eventet drog igång, och allt fler kom dit längre fram på dagen.

Annons

”Är för en bra grej”

Annelie Johansson planerade att cykla totalt sex timmar, två timmar på förmiddagen och efter en stunds vila ytterligare fyra timmar på eftermiddagen.

– Jag cyklar privat ihop med vänner och vill göra detta eftersom det är för en bra grej. Det känns att man gör en bra insats samtidigt som man tränar. Jag brukar köra spinning annars. Totalt tränar jag tre-fyra gånger i veckan, men då handlar det inte bara om spinning, berättar Annelie Johansson, som deltog i eventet för första gången då hon tidigare år inte haft möjlighet att vara med.

Cyklade med kollegorna

Rebecca Brandin cyklade i en timma och det var första gången hon deltog i spinningeventet.

– Jag deltar eftersom det är för en bra sak och för att jag samtidigt tränar, berättar hon.

Lisa Willander, som tillhörde ett gäng från Jönköpings tingsrätt bestående av tolv personer, deltog också för första gången.

– Jag har inte laddat så mycket, så vi får se hur det går. Jag ska cykla i en timme. Jag brukar inte gå på spinning annars, men detta kändes som en jättekul grej och kul att göra något ihop med kollegorna på jobbet, säger hon.

Det nationella målet med spinningeventet var att samla in över sex miljoner kronor till Barncancerfonden.

Jnytt-TV: Kolla in om någon du känner fastnat på filmen.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app