Annons

"Målvaktsprojekt Stefan Liv" är ett samarbete mellan HV71 och HC Dalen och det här var sjätte tillfället genom åren och det första under pågående säsong. Totalt deltog 28 målvakter mellan tio och 16 år.

HV71:s målvaktstränare William Rahm är en av de ansvariga och var en av tio ledare på isen.

– Det var jättekul. Det var superhärliga ledare och jättemotiverade och fokuserade målvakter som körde järnet, det var en otrolig glädje, säger han.

28 målvakter mellan tio och 16 år deltog på träningen.
Foto: Peter Gustafsson

”Mer unikt tillfälle”

– Det här är ett mer unikt tillfälle och ha utbyte med varandra. Det är lite logistik för att få det att fungera, men det var riktigt bra aktivitet på alla. Jag vill ge en stor eloge till alla ledare som gör det möjligt. Det är en utmaning att ha så många målvakter på isen eftersom man som målvaktstränare är van vid få. Det är alltid intressant hur man löser det, man får titta utanför boxen.

Annons

Vad vill du att ungdomarna tar med sig härifrån?

– Nummer ett är gemenskapen och kamratandan, att alla skojar, har kul och snackar målvaktsspel. Sedan vill jag att de tar med sig våra två teman: att följa pucken med hundra procent fokus och även spelet med klubban.

Trivdes på isen

Oskar Enarsson från HC Dalens U14-lag var en av målvakterna som deltog. Han hade bara positivt att säga kort efter att det nästan två timmar långa passet hade avslutats.

– Det var riktigt roligt att få träffa alla HV-målvakter och träna tillsammans. Dessutom var det duktiga ledare, säger han.

– Den stora skillnaden mot vanliga träningar är att det var massa fler målvakter och att man kan gå mer på detaljer när det är så många tränare. Jag tar med mig allt jag har lärt mig.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV: Filmsvep från träningspasset.