Annons

Fyrmannafestivalen är en turnering för spelare i mellan- och högstadieåldern där det spelas fyrmannavolleyboll i fyra olika spelformer, från level fyra till level sju.

Turneringen lockar lag från hela södra Sverige och har på kort tid blivit en av de större ungdomsturneringarna i landet. I år deltar 75 lag som spelar 335 matcher under lördagen och söndagen i fyra sporthallar, tre i Habo sporthall och en i Alléhallen på skolan.

”Lagom många lag”

– Första året vi körde den här turneringen var det inte mer än 30 lag med, men Fyrmannafestivalen har hela tiden vuxit sig större. Att vi i år slår rekord med 75 lag tror jag beror på att folk gillar vårt format. Vi har lagom många lag och lagen får mycket speltid, berättar tävlingsledare Martin Joelsson.

Han tycker att det också är en turnering som går lätt går att hålla välorganiserad. De flesta får spela sex-åtta matcher under turneringen, vilket han menar är mer än det brukar vara vid liknande turneringar.

Annons

Bland deltagande lag fanns bland annat flera Habolag, men även lag från Jönköping, Floby, Värnamo och Falköping.

Grönt kort infört

Nytt för i år var införande av grönt kort för fair play. Coachen i varje lag får ett grönt kort att dela ut till en spelare i motståndarlaget som man tycker står för fair play. Av de gröna korten lottas sedan vinster i form av ipad och biobiljetter som sponsrats av Länsförsäkringar.

Turneringen avslutas under söndagen med prisutdelning till ettan, tvåan, trean plus fair play-spelaren.

– Fair play-priset känns som något som stämmer bra ihop med vårt tänk, säger Martin Joelsson.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app