Eleverna tar i sin show med publiken på en nostalgisk resa tillbaka till det årtiondet då soul, pop och rock fick sitt genombrott. Bland musikstyckena som framförs finns bland annat artister som Beatles, Simon & Garfunkel, The Supremes, Tom Jones och Jimi Hendrix.

– Vi är sex lärare som har jobbat med slutproduktionen. Eleverna gör allt från grunden. De repar, dansar själva, sjunger och spelar. Det har varit intensivt nu i två veckor, men vi har jobbat med detta hela våren, berättar Magnus Hördegård, en av producenterna.

Han berättar att han märker hur eleverna utvecklats under tiden de jobbat med slutproduktionen.

– Det är härligt att se dem blomma ut.

Låtar valdes ut

Tidigare har elever på Per Brahegymnasiet siktat in sig på 1950-tal och 1980-tal, gjort barnprojekt och hyllat artister som gått bort. Nu kände de att det var dags för 1960-talet.

Annons

– Lärarna har brainstormat och tagit fram förslag till låtar och därefter har 23-24 låtar valts ut. För att hitta 60-talskläderna har eleverna själva kollat runt och lånat av andra. Vi har också haft lite kläder på skolan, berättar Magnus Hördegård.

Patrik Bengtsson, som spelar gitarr i produktionen, Fanny Utas, sångare, och Simon Ramsö, som sjunger ett solonummer i låten ”Everylasting love”, tycker att det har varit en rolig tid.

– Det roligaste var när vi förflyttade oss till Jönköpings teater för att repetera. Att få dansa och uttrycka sig gillar jag, säger Fanny Utas.

Inspirerad av 70-talet

Simon Ramsö blev utvald att sjunga sitt solonummer och han berättar att musiken betyder mycket för honom. Det är ett sätt för honom att uttrycka sig på. Själv har han egentligen ingen större relation till 60-talet, utan är mer inspirerad av 70-talet.

– Men många av artisterna jag gillar började sin musikkarriär just på 60-talet och det är kul att se var allt började. Jag älskar klädstilen. Det är så fritt, med mycket gult och rött. Jag älskar färgerna! säger Simon Ramsö.

Hans största dröm är att en gång hamna på Broadway.

I filmklippet framför eleverna ”You can't hurry love”.