Annons

Första halvlek:

För första gången sedan 1969 var det dags för J-Södra att spela allsvensk fotboll, och det var Kalmar FF som stod för motståndet på Guldfågeln Arena.

Matchfakta

Fotboll, Allsvenskan

Kalmar FF-Jönköpings Södra IF 0-1 (0-1)

0-1 (15) Pawel Cibicki.

Domare: Marti..

Matchfakta

Fotboll, Allsvenskan

Kalmar FF-Jönköpings Södra IF 0-1 (0-1)

0-1 (15) Pawel Cibicki.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.

Publik: 10 177, Guldfågeln Arena.

J-Södras spelare var säkert förväntansfulla och laddade inför matchen. Innan ens 30 sekunder var spelade satte Daryl Smylie in en tackling, men irländaren klarade sig från varning.

Kalmar hade det mesta av spelet i början, och redan i andra minuten hade Marcus Antonsson ett skott där bollen styrdes till en resultatlös hörna. Sedan hade Tobias Eriksson en bra målchans, men hans avslut gick rakt på målvakten Anton Cajtoft.

I stället blev det J-Södra som spräckte nollan på sin första målchans i matchen. Tommy Thelin slog ett väl avvägt inlägg till Pawel Cibicki, som inte gjorde något misstag i straffområdet.

Annons

Efter det jämnade spelet ut sig, och gästerna spelade sig fram till ett par farliga målchanser. Den bästa fick Dzenis Kozica, som missade öppet mål sedan hann inte hunnit fram till bollen.

Kalmar hade mest boll i halvleken, men hade svårt att omsätta spelövertaget i vassa chanser, och det var J-Södra som hade flest avslut.

Andra halvlek:

Det var mycket Kalmar i början av andra, men precis som tidigare under matchen blev det sällan särskilt farligt. Det blev desto farligare när J-Södra fick sin första målchans efter paus. Daryl Smylie blev helt fri med målvakten Ole Söderberg efter ett instick från Robert Gojani, men lyckades inte få hål på Söderberg.

Kalmar dominerade därefter matchen mot ett J-Södra som inte hade mycket boll och som hade svårt att få igång något eget spel.

Det var dock nära att J-Södra satte ett andra mål på tilläggstid. Inhopparen Moses Ogbu fick ett bra läge i straffområdet, fick god tid på sig men sköt rakt på målvakten.

I nästa omgång, på onsdag, är det hemmapremiär för J-Södra mot Malmö FF. Skåningarna vann sin premiärmatch med 3-1 mot regerande mästarna IFK Norrköping på lördagen.

JnyttTV. Se presskonferensen med Kalmars tränare Peter Swärdh och J-Södras tränare Jimmy Thelin ovan.