Annons

Det var i onsdags som en telefonledning grävdes av i samband med VA-arbetet på Klostergatan. Det medförde att hela Torpa seniorboende sedan dess har varit utan fast telefoni och det dröjer innan de får tillbaka telefonen igen. Enligt Telia så kan man inte räkna med att ha felet lagat förrän nästa fredag den 17 mars.

- Det är katastrof, helt horribelt säger en kvinnan som ringer till Jnytt och berättar att hennes mamma bor på boendet och nu inte kan nå omvärlden.

Fick söka telefon

Annons

- Mamma kunde kontakta mig idag genom att gå ner till en affär på Klostergatan och låna en telefon. Jag är 25 mil bort just nu och det känns riktigt jobbigt att mamma inte har någon telefon.

Då Jnytt besöker seniorboendet bekräftar en boende att telefonen inte fungerar.

- Jag har en mobil, så jag är inte drabbad, men många av mina grannar har bara fast telefon och de blir oroliga. Man hade ju önskat att man kunde få lite information. Det finns säkert många anhöriga som inte kan nå sina föräldrar eller släktingar.

Dröjer en vecka

- Kvinnan vars mamma bor på seniorboendet har under dagen varit i kontakt med Telia.

- Där fick jag svaret att det inte är något prioriterat fel så inte förrän nästa fredag, den 17:e kan de boende räkna med att ha fast telefoni. Men vad ska de gamla göra om de behöver hjälp eller blir sjuka, det är riktigt förskräckligt, menar hon.