Annons

Trots ett jobbigt år för Jönköping Spartans som var tvungna att dra sig ur seriespelet halvvägs in i säsongen på grund av skador, har man ändå sex spelare från klubben med i en landslagstrupp på 43 spelare.

De sex Spartans-spelarna som är uttagna till EM-truppen är: Hanna Karlsson, Wide receiver, 22 år från Mullsjö, Sara Wikström, Wide receiver, 32 år från Jönköping, Heidi Svensson Duric, Linebacker, 18 år från Ekeby, Matilda Svensson Duric, Linebacker, 20 år från Ekeby, och Mallory Fraiche, Quarterback, 31 år från New Orleans, Louisiana, USA.

– Det kändes riktigt bra att få samtalet att jag har blivit uttagen till årets EM-trupp. Det kommer bli jättekul att representera Sverige i ett mästerskap i amerikansk fotboll och att få göra det med det här laget, säger Mallory Fraiche i ett pressmeddelande.

Annons

"Sjukt kul bli uttagen"

Sara Wikström var precis som de andra uttagna Spartans-spelarna aktuell för landslagsspel förra säsongen när svenska landslaget mötte Finland i den årliga Finnkampen. Men den gången blev inte Wikström uttagen till den slutliga truppen som med en hårsmån förlorade mot Finland. Nu är hon med i EM-truppen och ser fram emot att spela ett mästerskap med Sveriges landslag.

– Jag kände mig inte direkt petad i höstas. Sådana är förutsättningarna när man är fler spelare än platser. Landslaget är ju nytt för mig så jag har sett det som en möjlighet hela vägen oavsett i vilken utsträckning jag blir uttagen till uppdrag. Med det sagt så är det ju sjukt kul att bli uttagen och att få spela ett mästerskap med ett landslag, säger Sara Wikström i pressmeddelandet.

Efter matchen mot Storbritannien möter Sverige Finland och Österrike.

Läs även: