Annons

Habo Wolleys motståndare ligger för närvarande på fjärde plats i tabellen, men såväl i tredjeprismatchen i Grand Prix som i senaste Elitserieomgången har de slagit tabelltvåan Linköping med 3-0.
– Det är ett lag med framförallt bra anfallsspelare på alla positioner vilket gör att de kan spela ett varierat anfallsspel. Jag såg deras semifinal i GP och då imponerade de inte, så vi är medvetna om att det går att störa dem, säger Habos tränare Martin Andersson

Mer samspelt Habo
Habo har inlett året med två raka segrar trots en del rotation i laguppställningen. Onsdagens match kommer säkerligen att bli tuffare, men samtidigt har laget hunnit träna ihop sig mer.
– Stefan Stolic klev i lördags rakt in i startsexan utan att ha tränat med laget, nu hinner vi få två träningar ihop med laget innan onsdagens match så förhoppningsvis kommer såväl servemottagning som anfallsspelet blir lite tightare till denna match, fortsätter Martin Andersson.

Serve och servemottagning blir viktigt
Serve och servemottagning är alltid viktiga speldelar i volleyboll, men mot Örkelljunga anser Martin Andersson att det är lite extra viktigt.
– I och med att de har så många starka anfallspunkter måste vi serva bra för att försvåra för deras passare. Samtidigt har de ett stort block när de får tid på sig så därför måste vi prestera bra i vår mottagning så att vi kan sprida vårt anfallsspel med fart, avslutar Habo Wolleys tränare Martin Andersson.