Annons

I dag kom domen mot den mordmisstänkte 52-åringen. Mannen döms till livstids fängelse av tingsrätten i Jönköping.
Mannens advokat, Leif Silbersky, säger så här om domen:
– Jag är besviken till att han döms i den del där han förnekat brott. Jag menar att bevisningen inte håller.
De fall där 52-åringen har förnekat brott gäller det dubbelmord och mordbrand Hökensås där ett par mördades.
– Man kan inte konstatera dödsorsak och man kan inte konstatera brandorsak. Man borde hellre ha friat än fällt, säger Silbersky.
Tingsrätten skriver i domen att man har funnit att 52-åringen slagit makarna med en kofot och anlagt brand i deras hus på Hökensås. Makarna har avlidit av det våld som de utsatts för eller i vart fall av brännskador eller koloxidförgiftning.
Kommer ni att överklaga?
– Mycket talar för att vi kommer att överklaga, säger Silbersky som nu kommer att analysera domen i sin helhet innan det att han pratar med den morddömde 52-åringen.

Döms för bedrägerier
Mannen har enligt domen fått 17 personer att vid 36 tillfällen betalat sammanlagt 5.7 miljoner kronor till honom, pengar som han lovade att han skulle investera i aktier, men några investeringar har inte gjorts utan i stället har 52-åringen konsumerat de inbetalade pengarna eller köpt aktier i eget namn för pengarna.

Stort skadestånd
Mannen döms till att betala skadestånd till de anhöriga, barnen till de som mördats, samt till de han lurat på pengar. Det handlar om drygt 11.6 miljoner kronor.
Överklagan ska vara inne inom tre veckor.

Jnytt har sökt åklagare Pernilla Törsleff för en kommentar.