Vet du något om spelarövergångar bland de lokala lagen? Tveka inte att höra av dig, oavsett vilken klubb och nivå det rör sig om. Tipsa oss via mejl!

13 december

Husqvarna FF:s a-lag i division 2 får en helt ny tränarstab till nästa säsong. Nu är även U19-lagets ledarstab klar. Olle Härdne går in som fys-/fotbollstränare tillsammans med Christian Gajta vid ett eller två tillfällen per vecka. Dessutom kommer Tobias Hellgren hjälpa till som tränare i ungefär motsvarande omfattning.

– En spännande roll! Min titel är individuell tränare och fystränare. Det är på sätt och vis lite missvisande för fotboll är ju ingen individuell idrott utan individen lyckas när laget lyckas, men tanken är att jag ska sätta fokus på att utveckla både spelarna och tränarteamet. Jag ska vara en form av mentor för huvudtränare Christian Gajta men också coacha spelarna i deras aktioner på plan samt göra dem medvetna om vad som krävs för att nå elitnivå som individer. Där är fotbollsstyrkan en del, men min pedagogik är att vi först och främst ska göra bättre aktioner på planen, inte springa intervaller i en skog, säger Härdne till klubbens webbplats.

Annons

Olle Härdne har haft uppdrag i ett flertal klubbar genom åren men kommer närmast från Hammarby där han varit sedan 2015.

13 december

Alexandra Haidari kan vara förlorad för Husqvarna FF.
Foto: Erik Boström

Det har varit tyst både om och från Husqvarna FF angående deras damlag efter seriesegern i höstas. Men nu ryktas det att målsprutan Alexandra Haidari kommer lämna laget. Det är Jönköpings Posten som skriver att Haidari inte kommer bli kvar.

– Det är lite oklart just nu, säger Haidari själv till JP.se.

I vilken klubb division 2:s skytteligavinnare spelar nästa säsong är oklart. JP uppger att anfallaren testat med allsvenska Kungsbacka DFF, men att det inte ser ut att bli något där. Inför årets säsong, i mars 2018, skrev Alingsås Tidning att Haidari testat med division 1-kubben Alingsås FC.

– Vi hade anfallaren  Alexandra Haidari här hos oss, som gjorde ett jättebra intryck. Tyvärr fick hon inte ihop det vid sidan av fotbollen. Den typen av spelare, en ”nia”, är väl främst det vi är ute efter, berättade lagets assisterande tränare Jenny Holm, till Alingsås Tidning.

12 december

Minns ni Jonna Ståhl – tjejen som inledde sin karriär i Egnahems BK och som även spelat i Husqvarna FF innan hon lämnade bygden? Nu väljer 23-åringen att lämna damallsvenska Växjö DFF för spel med Hammarby, som degraderades till elitettan den gångna säsongen.

– Jag valde Hammarby för att det känns som en seriös, professionell klubb som väljer att satsa, och klubben har potential att gå upp i damallsvenskan igen. Det fanns förslag från elitettan och damallsvenskan, men inget som var lika intressant som Hammarby, säger hon till klubbens webbplats.

Jonna Ståhl har representerat Växjö DFF de tre senaste säsongerna och varit lagkapten. Den senaste säsongen noterades hon för 19 matcher och ett mål.

– Vi är glada över att Jonna valt Hammarby, i konkurrens med andra klubbar. Jonna har starkt bidragit till Växjös fina spel och framgångar under säsongen. Vi ser Jonna som en central mittfältare som springer mycket. Vi tror hon kommer passa in i vårt sätt att spela och vara en viktig kugge 2019, säger sportchefen Johan Lager.

12 december

Marcus Vaapil får behålla Alexander Levinsson.
Foto: Erik Boström

IK Tord fortsätter att se över sin trupp inför 2019. Föreningen har sedan tidigare förlängt med tränarna Marcus Vaapil och Mikael Eriksson, värvat tillbaka Albin Carlsson och skrivit nytt kontrakt med Victor Torstensson. Nu står det även klart att mittbacken Alexander Levinsson stannar i föreningen.

På twitter skriver Tord att Levinsson, som anslöt till laget under föregående säsong, kritat på ett tvåårsavtal och att klubben är nöjd med att mittbacken vill fortsätta resan.

12 december

Mark Larsson och Gustav Ottosson är klara för IF Haga.
Foto: IF Haga

För en knapp månad sedan presenterade IF Haga sin ledarstab för säsongen 2019. Nu har de även gjort klart med två nya spelare. Klubben som ramlade ur division 3 förra året och nu får börja om i division 4 har tagit in två spelare med lokal anknytning.

Det rör sig om den 19-årige forwarden Mark Larsson som spelade i Ekhagens IF i fjol, men som även har ett förflutet i J-Södras ungdomslag. Dessutom är mittbacken Gustav Ottosson klar för en comeback i föreningen han utsågs till årets spelare år 2016 i.

11 december


Foto: Erik Boström

Ännu en HFF:are till Norrby

I helgen kunde bloggen rapportera att Husqvarna FF:s spjutspets Dijan Vukojevic var klar för superettanklubben Norrby IF.

Nu får Vukojevic sällskap av lagkamraten Didric Andersson.

Norrby meddelar via sin hemsida att klubben skrivit ett kontrakt med den 27-årige mittbacken som löper över två år.

– Jag ser det som en fin utmaning att komma till Norrby IF, säger Andersson till hemsidan.

Så blir lokala lagens serier

HFF och Mariebo ställs mot varandra i division 1 mellersta Götaland.
Foto: Erik Boström

Det är inte bara spelare in och ut som är det intressanta under vintermånaderna. Det ska även presenteras spelscheman och seriesammansättningar. Nu står det klart vilka "våra" lag i division 1 och division 2 kommer att ställas emot.

På damsidan blir det precis som väntat derbyn mellan Husqvarna FF och Mariebo IK för första gången i seriesammanhang sedan 2014. Lagen har hamnat i division 1 mellersta Götaland, samma serie som Mariebo spelat i de senaste åren. Jitex missade att kvala upp i elitettan och finns kvar i serien.

För herrarna hamnar Assyriska IK i division 1 södra. Gränsen mellan serierna dras som tidigare i Östergötland och både IF Sylvia och FC Linköping City spelar i division 1 norra. Förutom Assyriska är FC Trollhättan och Lindome GIF nya uppflyttade från division 2 till söderettan. IFK Värnamo och Landskrona BoIS ramlar ur Superettan.

I division 2 kommer Husqvarna FF och Råslätt SK i serien som heter östra Götaland. Det är samma serie som Råslätt och Assyriska spelade i under 2018. Förutom Husqvarna FF ramlar även FK Karlskrona ur division 1 och ner i division 2 östra Götaland. FK Älmeboda/Linneryd är nya från division 3.

Se vilka lag som är med i respektive serie i bildspelet nedan.

Foto:
Foto:
Foto:

11 december


Foto: David Wreland

Hon blir först in i J-Södras satsning

Under måndagskvällen presenterade Jönköpings Södra IF sitt första nyförvärv på damsidan, spelaren som kommer kommas ihåg som först in i J-Södra är Rosanna Högberg. Anfallaren lämnade Habo för Husqvarna FF inför 2018, men det blev bara en halv säsong i HFF för 16-åringen som inte noterades för något mål i division 2. Detta eftersom hon bytte Husqvarna mot Mariebo under sommaren.

Rosanna Högberg har även en skadedrabbad säsong bakom sig då hon drabbades av en knäskada i januari och inte kunde träna för fullt. I HFF blev det ett par kortare inhopp i a-lag och u-lag. I Mariebo under hösten har det släppt och hon fick göra ett framträdande i division 1 samtidigt som det blev ett antal mål i u-laget.

Nu är hon alltså klar för J-Södra.

– Jag är jättetaggad att vara med på den här resan, säger hon till J-Södras hemsida.

Mer J-Södra, men herrlaget denna gång. Axel Lindahl kan vara på väg till Degerfors, åtminstone enligt Värmlands Folkblad. Den snabba yttermittfältaren lyckades inte ta plats i J-Södra och fick inte många minuter i Superettan 2018.

– En bra och intressant spelare som vi har koll på, säger sportchefen Patrik Werner till VF.

Avslutningsvis har Assyriska kallat till presskonferens under tisdagen. Enligt sportchef Rubel Shamoun ska tre spelare presenteras. Under den senaste tiden har både Adam Fägerhag och Lukas Eek lämnat J-Södra, om någon av de två nu presenteras av Assyriska återstår att se.

8 december

Lämnar HFF för superettan

Dags för nya sillynyheter kring Husqvarna FF. Dijan Vukojevic lämnar klubben. Mittfältaren är i stället klar för Norrby IF i superettan.

– Det känns jättebra att komma till Norrby och jag ser verkligen fram emot 2019, säger Vukojevic till klubbens hemsida..

En stor anledning till valet har med managern Mohammed Ali Khan att göra.

– Han värvade mig till Husqvarna så det här känns som ett naturligt och bra steg att tag.

De förlänger med Assyriska

Assyriska IK tog klivet upp i division 1 och nu står det klart att laget har förlängt kontrakten med några tongivande spelare.

De som kommer att stanna kvar i klubben även framöver är: Adam Lindström, Dennis Bilanovic, Erik Watson, Sebastian Lindell, Gentonis Gjikokaj, Yves Nkuru, Kalle Ekman och Kirill Laptev. Det skriver Assyriska på sin Facebooksida.

5 december

Flera nyheter i lokalfotbollen denna onsdag och det rör Husqvarna FF samt IK Tord.

Trotjänaren och lagkaptenen Johan Karlefjärd har bestämt sig för att fortsätta i HFF. Mittfältarens kontrakt löpte ut efter säsongen, men nu är det bekräftat att han blir kvar ett år till, det skriver klubben på sin hemsida.

– Han visar mycket hjärta för laget och klubben, säger Jörgen Larsson i en kommentar.

Karlefjärd anlände till HFF inför säsongen 2012 och det har blivit sju säsonger i klubben.

IK Tord har även de presenterat nyheter under eftermiddagen. För deras del gäller det ett nyförvärv och en kontraktsförlängning.

Det rör sig om Albin Carlsson, som inför förra säsongen lämnade "De lila" för HFF, men som nu skrivit på ett tvåårskontrakt med Tord och mittbacken/anfallaren är alltså klar för en comeback i division 3-klubben.

Dessutom står det klart att den tongibande anfallaren Viktor Torstensson förlänger sitt kontrakt och blir kvar i IK Tord i ytterligare två säsonger, det skriver klubben på Twitter.

23 november

För ett år sedan lämnade tre av fyra tränare Jönköpings Södra för nya utmaningar i Elfsborg. Jimmy Thelin tog över som huvudtränare, och även assisterande tränaren Miguel Beaz Martinez och målvaktstränaren Ulf Thorsson gjorde samma klubbyte.

Nu står det klart att en av dem, Ulf Thorsson, lämnar Boråsklubben.

– Jag hade ett avtal med föreningen som sträckte sig till slutet på detta året, och då jag känt att det var tufft med pendlingen från Jönköping känns detta som ett ganska ömsesidigt beslut. Jag är oerhört tacksam för min tid i IF Elfsborg och tacksam för att jag fått arbeta med så skickliga spelare samt ledare. Jag önskar grabbarna och föreningen ett stort lycka till nu i framtiden, säger han till klubbens webbplats.

– Ulf är lojal, väldigt noggrann och har alltid strävat efter att göra sitt bästa. Vi tackar Ulf för det arbete han utfört för idrottsföreningen Elfsborg, säger Jimmy Thelin till samma sajt.

Linus Eriksson, som under de senaste åren arbetat som målvaktstränare för Östersunds FK och Svenska P17/P18-landslagen, blir ny målvaktstränare i Elfsborg.

Sportchefen Andreas Jankevics och styrelseledamoten Mikael Malmqvist synar in tisdagens träning.
Foto: Erik Boström

22 november

Jönköpings Södra har redan värvat två spelare inför nästa säsong – mittbacken Philip Wiström har hämtats från IK Frej och mittfältaren Enock Kwakwa ansluter från Falkenbergs FF. Men fler nya spelare ska in i truppen.

Enligt Fotbolldirekt.se är J-Södra en av en rad superettaklubbar som är med i dragkampen om Sollentunaduon Sean Sabetkar, 23, och Samuel Holm, 21. De båda visade nyligen upp sig hos Dalkurd och den här veckan är de på plats hos IK Brage.

Fotbolldirekt.se uppger att även seriekonkurrenterna Jönköpings Södra, Västerås SK, Norrby IF och IK Frej är intresserade.

Mittbacken, och lagkaptenen, Sean Sabetkar och den offensive mittfältaren Samuel Holm hade båda tongivande roller i ett Sollentuna som slutade på sjunde plats i division 1 norra.

Nu pekar mycket på att de kommer att de kommer att spela i superettan under 2019 års säsong. Kontraktsförslag ska nämligen ha kommit från flera av de nämnda klubbarna, och det återstår alltså att se var de hamnar.

21 november

Mikael Eriksson och Marcus Vaapil blir kvar i IK Tord.
Foto: Pressbild

IK Tord kallade till presskonferens på onsdagen och där bjöds alla tordare på nyheten att Marcus Vaapil och Mikael Eriksson förlänger sina kontrakt. Vaapil kliver därmed in på sin femte och Eriksson på sin sjätte säsong 2019.

Tord meddelar att detta är ett första steg för att bli ett topplag även 2019 där föreningen siktar på att göra bättre ifrån sig än 2018, när de sånär nådde en kvalplats. Klubbens förhoppning är att behålla stora delar av spelartruppen och att krydda med något nytt, de vill dock inte ha samma spelaromsättning som varit fallet de senaste åren. Istället vill de satsa på den unga trupp de hade under förfogande under 2018.

21 november

Didric Andersson provspelade med Norrby.
Foto: Erik Boström

November är en månad då testmatcher och provspel är nästan lika vanligt som det kalla höstregnet. Under onsdagen möttes bland annat Norrby IF och BK Häcken i just en testmatch.

Vad har det då för koppling till 036-området undrar ni? Jo, i Norrby fanns flera HFF-bekantingar med. Mohammed Ali-Khan tog chansen att testa sina före detta adepter Dijan Vukojevic och Didric Andersson. Dessutom fanns Simon Klänge med i Norrby. Klänge har Egnahems BK som moderklubb och har spelat seniorfotboll i bland annat Husqvarna FF och Tenhuts IF.

För några år sedan flyttade han till Karlstad och spelade där i Carlstad United, som länge var med i norrettans toppstrid denna säsong.

Matchen då? Den vann Norrby med 3-2 och ett av målen gjordes av Dijan Vukojevic.

20 november

Pontus Dorch blir ny tränare i IF Haga.
Foto: Pressbild

Nya tränarnyheter - IF Haga, som ramlade ur division 3 under 2018, har presenterat sin nya ledartrio som ska ta sig an säsongen 2019. Pontus Dorch, från Öland, blir huvudtränare och får till sin hjälp Andreas Persson och Johan Thorén, som båda har en koppling till klubben sedan tidigare.

– Det har varit högsta prio att göra klart med Pontus sedan våra dialoger startade under tidig höst. Vi får i Pontus in en ung, driven och välutbildad tränare som andas professionalitet och delar våra värderingar och tankar om hur vi vill ta Haga vidare framåt. Han har en intressant bakgrund som ungdomstränare, vilket gör att han naturligt har fokus på spelarutveckling och kan skapa en bra miljö för både unga och äldre spelare att utvecklas och växa i, säger Hagas sportchef Adrian Andersson.

Pontus Dorch har ett spelarförflutet i Kalmar FF, Lindsdals IF, IFK Luleå, Kalmar AIK oh Nybro IF. Han har även varit sportchef i Nybro och huvudtränare för IFK Bergas U17-lag.

– Jag har tidigare varit ungdomstränare i Kalmar och tycker om att jobba med utveckling av spelarna och gruppen som helhet. Tanken först var att fortsätta inom ungdomsfotbollen, men när den här möjligheten dök upp under hösten tänkte jag om. Känslan är att vi kan bygga något väldigt trevligt med en trupp som har ett bra driv och utvecklingspotential. Jag ser det här som en bra utmaning och en bra möjlighet för mig själv att utvecklas.

20 november

Sandra Wuopio blir ny tränare i division 2-klubben Falköpings KIK.
Foto: Erik Boström

För några veckor sedan stod det klart att Sandra Wuopio slutar som tränare i Mariebo IK efter bara ett år i klubben. Kort därefter presenterades Rickard Söderberg som hennes ersättare i division 1-klubben. Söderberg kom närmast från Falköpings KIK i division 2.

Nu har Wuopio klart med ett nytt tränarjobb – och hon går i motsatt riktning som Söderberg.

– Av det jag har sett och hört om Falköping så är jag mycket imponerad. Det verkar vara en välskött och välorganiserad förening med många drivna personer och en väldigt familjär stämning, säger Wuopio i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Jag har fått uppfattningen att det finns en bred spelartrupp med många motiverade spelare som har viljan att utvecklas såväl individuellt som kollektivt. Jag ser mycket fram emot vårt samarbete och jag hoppas att jag kan vara en del av lagets utveckling den kommande tiden.


Foto: Erik Boström

19 november

Före detta HFF-talang lämnar Västerås.

Yonathan Getachew började spela fotboll i Ekhagens IF innan han bytte och tog plats i Husqvarna FF. Där blev han en del av föreningens framgångsrika P97-lag, bland annat innehållandes Amir Al-Ammari. Just Al-Ammari lämnade för Bröndby och har som ni vet återvänt till lokalfotbollen och gjort en säsong i HFF och en säsong i J-Södra.

Yonathan Getatchew lämnade också HFF innan han hann göra ett avtryck i seniorfotbollen. Getachew hamnade i Helsingborgs IF och deras akademilag. Det blev tre säsonger i HIF-akademin innan han lämnade för Superettanklubben IK Frej, från Täby. Där blev det 17 matcher på två säsonger, säsonger som dessvärre även innebar skadeproblem för mittfältaren.

IK Frej blev Kristianstad i söderettan år 2017, där blev det 15 matcher från start. Sejouren i KFC tog slut när klubben tappade en rad spelare under sommaruppehållet och istället skrev han på för Västerås SK som gick och vann division 1 norra och är klara för spel i Superettan nästa säsong. Men nu har VSK aviserat att Getachew kommer lämna föreningen efter blott tre spelade matcher under hösten.

– Det har inte varit det roligaste, samtidigt ledde vi serien, vi vann och vi gick upp. Jobbet är klart. Jag tänkte att jag skulle få spela lite mer än vad jag gjorde, för att kunna visa upp mig, men det blev inte så. Det finns inget mer jag kan göra och det är inget personligt, säger Yonathan Getachew till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag tränar med VSK november ut, sen åker jag hem till mina föräldrar i Skåne och har lite semester. Sen får jag kolla runt vad det finns för alternativ.

Yonathan Getachew åker nu hem till sin familj i Skåne och vi får väl se var han hamnar härnäst, kan någon klubb i lokalområdet vara aktuell månne?

Daniel Culha uppges ta över HFF.
Foto: Peter Gustafsson

15 november

Uppgifter: Succétränare tar över HFF

Husqvarna FF är på jakt efter en ny tränare. Och redan nu kan klubben, som trillade ur ettan, ha hittat sin lösning.

Råslätt SK:s succétränare Daniel Culha uppges nämligen ta över uppdraget, skriver HFF:s Svenska fans-sida.

Culha uppges även få med sig Alessandro Severino Varela som ska ta över som sportchef.

RSK-tränaren uppgav till Jnytt efter att han hade lett nykomlingen till en stark debutsäsong i tvåan för att han skulle kunna komma att lämna klubben för nya utmaningar.

Svenska fans-sidan skriver även att HFF-mittfältaren Tarek Alnator provtränar med superettanklubben Halmstad BK under veckan.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app