Annons

Det är sajten Singel i Sverige som har bokat Elite Stora hotellet i Jönköping för fest under hela tre dagar.

– Årets jul- och nyårshelger är långa och för den som lever ensam kan det bli jobbigt. Därför har vi förlängt evenemanget med en dag, säger arrangör Helen Andersson.

Tanken är att skapa en plats där singlar ska kunna träffas, umgås och festa tillsammans. Årets upplaga bjuder dessutom på flera nyheter, som besök på Husqvarna museum och salsakurs med dansläraren Guillermo Guitierrez från Havanna.

– En annan rolig nyhet är att vi ska starta en singelkör. Det är någon som jag har drömt om länge, så det känns fantastiskt. Till min hjälp har jag körledaren Birgitta Jöneteg från Växjö, säger Andersson.

Programpunkterna singelquiz, vardagsnumerologi och mingel på stan ska givetvis också hinnas med. Utöver det blir det förstås dans i dagarna två.

Annons

I mitten: Helen Andersson, kvinnan bakom dejtingsajten Singel i Sverige.
Foto: Privat

Efterlyser fler män

Arrangören hoppas på minst 250 besökare och efterlyser framför allt fler män. Ambitionen är att deltagarna ska bestå av ungefär hälften kvinnor och hälften män.

– I mitt huvud får det inte skilja mer än tio procent. Men vi får se om jag lyckas med det, säger Andersson.

Hon berättar att män ofta har dålig framhållning och att de brukar få panik i slutet av året, då de inser att de inte har någon att fira nyår med. Först då anmäler de sig. På grund av det sätter hon kvinnor på en väntelista om deras bokningar drar iväg innan männen hunnit ta sig i kragen.

Ingen åldersgräns

Arrangemanget är inte åldersbundet och förra året var den yngsta deltagaren 23 år och den äldsta 82.

– Jag tycker att olika åldrar bidrar till en bättre gemenskap – det blir en annan värme, säger Andersson.

Det är tredje året i rad som evenemanget arrangeras i Jönköping. Festen inleds alltså den 29 december, med incheckning och pubbesök, och avrundas med hotellfrukost på nyårsdagen.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app