Annons

Under sommaren har Teaterstickorna spelat teater i Tabergsgruvans mörker. För sjätte året i rad är det Emy Stahl som står för manus och regi.

Årets pjäs ”Vilse i berget” vänder sig till hela familjen och handlar om en forskare och hennes assistent som har begett sig till Taberg för att utforska gruvan. Men i de mörka gångarna har plötsligt assistenten villat bort sig och äventyret tar fart.

Sista chansen

Sommarens föreställning spelas för sista gången i kväll och för Emy Stahl är det blandade känslor inför finalen.

– Det känns alltid lite vemodigt när det tar slut. Man har ju lagt ner så mycket tid på det här. Vi har haft en väldigt lyckad repetitions- och speltid – det bli ett gott minne, säger hon.

Inget nytt rekord

Sommarens gruvteater lyckades inte slå förra årets publikrekord, men Stahl är ändå nöjd med resultatet. Hon uppskattar att föreställningen har setts av totalt 200–300 personer.

Annons

– Det som har varit extra roligt i år är att föreställningen har funkat så bra för alla åldrar. Den verkar ha gått hem hos både barn och vuxna.

Stahls ambition är att det ska bli teater i gruvan även nästa sommar.

Vad betyder teater för dig?

– Teater handlar i grunden om att skapa magi, något som man inte får så mycket av i vardagen. Teater ger oss möjligheten att kliva in i andra världar.

”Vilse i berget” spelas i kväll klockan 18.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app