Spelarna det handlar om är Bahij Elias, Albin Lagerberg, Alen Yakob, Abdu Hussein, Liam Capeljan, Martin Dikho och José Luís Gonçalves Nóbrega.
Så här beskriver Assyriska nyförvärven:
Bahij Elias är en målvakt som är minst lika bra med fötterna som med händerna vilket passar oss bra. Nyförvärv från lokalkonkurrenten IK Tord.
Albin Lagerberg är en ytterforward/mittfältare som har tekniska fötter och god utvecklingsmöjlighet. Nyförvärv från Jönköpings Södra.
Alen Yakob är en offensiv och kvick ytterback med väldigt tekniska fötter. Nyförvärv från Råslätt SK som tidigare spelat för Husqvarna FF.
Abdu Hussein är en ytterback som imponerat då han är väldigt löpstark har en grym vilja på planen.
Liam Capeljan är en lång innermittfältare som visat god bolltouch och blick för spelet. En spelare för framtiden. Både Hussein och Capeljan ansluter från Husqvarna FF

”Bygga på stommen vi haft”
Martin Dikho är en bollskicklig spelfördelare på mittfältet som precis som Bahij Elias kommer från IK Tord.
José Luís Gonçalves Nóbrega är en snabb och bollskicklig spelare som vet vart målet står. Har tidigare representerat Tenhults IF och Råslätt SK.
På torsdagen förlängde klubben även kontraktet med lagkaptenen James Goriel, något som Rubel Shamoun ser som viktigt.
– Han hade tänkt sluta med fotbollen eftersom han har blivit pappa, men vi kunde övertala honom. Det är en kille som ger 100-110 procent på varje träning och match. Det är en fantastisk människa och vinnarskalle som har en viktig roll i laget, säger sportchefen.
Sedan tidigare har Assyriska värvat anfallaren Arian Banda, som gjorde 41 mål för Ekhagen i division 5 i fjol.
– Det ser väldigt bra ut. Vi vill bygga på det koncept och den stomme som vi har haft hela tiden. De flesta av de nya spelarna har tagits hit för framtiden, det är inte så många av dem som ser ut som startspelare i nuläget. Därför blir det inte så farligt att ta in så många nya på en gång. Det hade varit annorlunda om vi tagit in fem-sex nya startspelare, säger Rubel Shamoun.

Jans och Benke lämnar
Assyriska hoppas kunna presentera ytterligare två-tre spelare inom kort.
– Vi behöver en målvakt, en mittback och en innermittfältare. Det ska vara spelare som verkligen förstärker truppen och tillför spetskompetens, säger Shamoun.
På förlustsidan finns Joakim Jans, som är klar för HFF, Robert Benke, som har flyttat till Karlstad tack vare studier, samt Valon Shabanaj, som eventuellt kommer spela för Råslätt, och Gabriel Valencia, som lägger skorna på hyllan.
– Stora delar av startelvan är intakt, det är egentligen bara Jans och Benke av dem som vi har tappat som spelade från start. Vi vill tacka Valencia för hans tid i klubben, han har varit en ikon hos oss, säger Rubel Shamoun.