Annons

Storstädningen har inletts i HV71 inför nästa säsong.

I dag meddelade klubben att man inte förlänger kontraktet med sex av spelarna som hade utgående kontrakt.

Det rör sig om målvakten Erik Ersberg, backarna Chris Campoli, Axel Eidstedt, Jere Karalahti och Simon Karlsson, samt forwarden Björn Melin.

När det gäller Erik Ersberg, Simon Karlsson och Björn Melin fanns inga tveksamheter från HV71.

– Där är det inga konstigheter, det har varit en stor skadebild på dem. Björn och Simon vet man ju inte alls vad som händer med i framtiden, säger Johan Hult till Jnytt.

Ersberg kan lägga av

Målvakten Erik Ersberg är alltså en av dem som inte får förlängt kontrakt med HV71.

– Jag har vetat om det ett tag. Det är tråkigt, jag har trivts jättebra här.

Vad händer nu?

– Vi ska ta sommaren och fundera lite jag och familjen. Vi har inte bestämt någonting, vi får se hur kroppen känns.

Funderar du på att sluta?

– Jag stänger inga dörrar, inte den dörren heller. Det beror på hur man känner och vad det finns för alternativ, säger Erik Ersberg som har haft stora skadebekymmer under tiden han har varit i HV71.

– De vill väl ha någon som är lite mer hel än vad jag har varit, säger han och skrattar.

Rutinerad duo försvinner

Annons

När det gäller de två rutinerade backarna Chris Campoli och Jere Karalahti så är det till viss del det skattetekniska som gör att de inte blir kvar. Båda två är tvungna att lämna landet i sex månader innan de kommer tillbaka, något som hade gjort att de missat hela försäsongen och en hel del av säsongen.

– Vi vill så mycket som möjligt att man ska vara samlade här under försäsongen. Det är en helhetsbild som avgör, konstaterar Hult.

Inget om Christensen

När det gäller Erik Christensen, som också han har utgående kontrakt med klubben, har det ännu inte kommit några besked.

– Erik ska åka hem till Kanada och rehaba sin skada och så får vi se var det landar.

Precis som när det gäller Christensen så lämnades inget besked om Erik Andersson som också han har utgående kontrakt.

– Där förs det diskussioner. Vi får se i det närmaste. Det finns intresse för bägge parter, säger Hult.

Axel Eidstedt, med HV71 som moderklubb, lämnar också han HV.

– Axel är i ett läge där han haft två säsonger som varit lite hackiga med speltid och småskador. Han är i ett läge där han behöver landa och där han får spela kontinuerligt, det kan vi inte garantera. Vi har haft bra samtal med Axel, han är en klok kille, han behöver komma dit där han känner att han ska vara och fokusera på det.

Johansson lämnar

Dessutom står det klart att talangfulle backen Emil Johansson lämnar HV71. Men här handlar det om spelarens egen vilja.

Idoga rykten gör gällande att Johansson är klar för Frölunda. Om det blir Frölunda för talangen blir han den fjärde HV-backen att gå den vägen på bara ett fåtal år. Oscar Fantenberg, Elias Fälth och Alexander Younan var de tre första.

– Vi hade velat behålla Emil, det är inget snack. Tyvärr har vi inte lyckats får det i hamn. Naturligtvis är det väldigt tråkigt. Vi tycker att han tagit stora kliv, och gärna sett att han tog nästa kliv här hos oss, säger Johan Hult.

Hansson i Dallas

Dessutom skrev backen Niklas Hansson på ett kontrakt med NHL-laget Dallas Stars. Men när det gäller Hansson hoppas HV71 på att han kommer att bli utlånad och spela för HV under nästa säsong.

– Jag räknar med att Niklas kommer hem och barmarkstränar med oss. Enligt alla indikationer vi fått finns det inga andra planer än att han spelar här nästa säsong, säger Johan Hult som också låter meddela att man hoppas på att kunna presentera ett eller ett par nyförvärv inom den närmaste framtiden.

Jnytt har sökt Emilj Johansson för en kommentar.