Annons

HV71:s skadeläge har under säsongen varit ytterst prekärt, men nu börjar det ljusna.
Förutom långtidsskadade Teemu Laine, Björn Melin och Simon Karlsson fanns hela a-truppen med på isen under måndagens pass.
Kristofer Berglund körde förvisso med gul tröja, vilket innebär att han är icke tacklingsbar. Men han körde på hårt under alla andra övningar.
Än mer glädjande för HV-fansen var att backen Lawrence Pilut körde för fullt, precis som lagkaptenen Ted Brithén.
– Det är skönt, det är någonting man har längtat efter nu när man har varit skadad, säger Lawrence Pilut som under måndagen gjorde sitt första pass där han körde för fullt.
Hur har det varit att stå vid sidan av?
– Rent mentalt har det varit jättetufft, man vill vara där ute och hjälpa till. Men det har varit väldigt bra för min fysik på ett sätt, jag har fått träna mycket med min snabbhet och mina ben.
Hur ser det ut nu framåt?
– Jag kommer väl träna en vecka eller två för att se så jag är hundraprocentig, jag har inte testat själva närkampsspelet än, så där är jag lite ringrostig, säger Pilut som har varit borta mellan fyra och fem månader. 

Tränar på torsdag
HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark gav följande analys kring skadeläget för Pilut och Brithén:
– De har varit borta ett tag, i synnerhet Lawrence. Han kommer träna på tills han är redo, det är så klart en coachfråga men jag räknar med en, två veckor till innan han är redo. Ted behöver också komma igång lite. Han behöver nog någon träning till.
När det gäller Kristofer Berglund så förväntas han kunna träna för fullt på torsdag. 
Berglund planeras träna för fullt på torsdag, sen några träningar innan han är redo. 

Långtidsskadade
När det gäller Teemu Laine och Björn Melin är de långtidsskadade, Laine har sju åtta månader kvar innan han är åter men Andreas Frostemark ger ändå glädjande besked kring forwarden:
– Det har gått väldigt bra första veckorna, vi får nästan hålla tillbaka lite där.
Hur går det med Björn Melin?
– Han jobbar på med sin träning och sin rehab, vi får se lite längre fram i januari vad vi kan ge för besked. I dag har jag inte så mycket nytt att komma med.

SHL