Annons

Morgan Malmborg – gruppledare för Sverigedemokraterna i Habo – har bland annat sagt att flyktingmottagandet i Habo skapar kaos, och han har även uttalat sitt stöd för partikamraten Lennart Karlsson som har haft ett internetkonto där det har skrivits grovt rasistiska kommentarer. Karlsson uteslöts senare av SD, men har hela tiden haft stöd från Malmborg.

Nu har de båda bildat ett nytt parti som går under namnet Habodemokraterna. Morgan Malmborg är partiledare och ordförande och han assisteras av Lennart Karlsson som sekreterare.

Annons

"Partiet är obundet Sverigevänligt och skall arbeta inom Habo kommun för alla kommunens innevånare. Ett antal Habobor är redan medlemmar", skriver Malmborg i ett pressmeddelande.

Vill ha konstisbana

Partiet ser äldreomsorgen, demensvården, förskolorna, skolundervisningen och att anlägga en konstisbana på Slätten och ett bad i närheten av vårdcentralen som några av sina viktigaste frågor.

Det här är inte det enda nybildade politiska partiet. I en intervju med Jnytt i tisdags förklarade Roger Wannling, tidigare ordförande för Sverigedemokraterna i Jönköping, att han har blivit invald i styrelsen i ett nytt parti. Partiet ska vara regionalt men det ska finnas en lokal underavdelning i Jönköping.

– Det är helt nybildat, vi träffades i Anderstorp i söndags och ska vara ett regionalt parti som samarbetar med lokala föreningar. Vi kommer till exempel samarbeta med Habodemokraterna. Vi har inget permanent namn ännu, sade Wannling då.

SD