Annons

Annons

Efter nio år i Jönköpings Södra och två säsonger i Husqvarna är det dags för en ny utmaning för Erik Backlund Wengbrand, 30, och Erik Skördåker, 32. Tidigare i höstas bestämde de sig för att den nyss avslutade division 1-säsongen skulle bli den sista.
- Jag har hållit på och tränat fem-sex gånger i veckan i ungefär 14 år. Med tanke på den skadehistorik jag haft gjorde jag klart med klubben ganska tidigt att det inte skulle bli någon fortsättning, så det kom inte som någon chock för dem, förklarar Backlund Wengbrand.

"Var ute efter ledartyper"
Nu väntar en ny utmaning, som spelande tränare i Tranås FF, en klubb som den gångna säsongen slutade åtta i elitfyran. Han kommer att dela ansvaret med Erik Skördåker.
- Tranås hade fått tips om oss, hur vet jag inte, och de ringde upp för ett tag sedan. De har ett ungt lag, styrelsen säger att de bara har två spelare över 19 år, så de var ute efter ledartyper på planen, säger Backlund Wengbrand, som ser fram emot en tränarkarriär.
- Jag har känt att jag velat prova på det, det är ett spår jag alltid varit inne på. Det blir dessutom trevligt att göra det tillsammans med "Skördis", vi är goda vänner på alla plan.

Inga problem att pendla
Att de skrivit på för Tranås innebär också att det blir ganska många mil i bilen. Men det ser de inte som något bekymmer.
- Att det är en bit dit gör inget, utan vi tycker att det är ganska viktigt att komma ifrån jönköpingsfotbollen efter elva år här, säger Erik Backlund Wengbrand.
Kontraktet kommer att skrivas på senare under onsdagen och gäller från första december, då vinterträningen drar igång.