Klockan 01:28 larmades polisen till Österängen i Jönköping då en person skjutit med vapen mot en hyresfastighet. När polisen anlände till platsen konstaterade de att det fanns skador på fastighetens dörr. Polisen vill inte gå ut med vilken typ av ammunition det har skjutits med.

- Vi har varit på platsen och gjort något fynd. Det har skjutits med ett riktigt vapen om jag kan uttrycka mig så. Vi har säkrat vissa spår, men ammunition och kaliber vill jag inte släppa i nuläget. säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl hos polisen, till Jnytt.

Kriminaltekniker har utfört en teknisk undersökning. Nu inleds en undersökning, där polisen är intresserad av allmänhetens tips och gärna tar emot samtal på telefonnummer 114 14.

- Vi kan komma att knacka lite dörrar under dagen, vi ska undersöka om det finns någon hotbild mot någon i huset och det krävs lite spaning. Folk som sett eller hört något får gärna höra av sig till polisen, oavsett vad. Har man minsta tanke så ring oss, gör inte en egen värdering om att polisen redan vet detta, säger Nilseryd.

Annons