Det var strax efter klockan 08 på torsdagen som polisen fick samtal, via SOS Alarm, om att en person var skadad på en adress på Råslätt söder om Jönköping. Mindre än en halvtimme senare hittades en person i en bostad på Havsörnsgatan 159.

En man i 50-årsåldern var skottskadad och den drabbade fördes i ambulans till sjukhus. Enligt information från Länssjukhuset Ryhov är han måttligt skadad.

Polisen spärrade av ett område på Havsörnsgatan och inledde en förundersökning om försök till mord. Man knackade dörr i området för att höra om någon sett eller hört något.

Senare under dagen meddelade polisen att 50-åringen själv var misstänkt för grovt vapenbrott sedan man hittat ett vapen i mannens lägenhet.

Annons

– Vi har fått sådana uppgifter efter att ha förhört mannen, pratat med grannar och även undersökt lägenheten. Det finns vissa tecken på att mannen har skadat sig själv, men helt säkra är vi inte ännu, sa då Thomas Agnevik, presstalesman vid polisen region öst.

Under torsdagen hölls förhör. Man spärrade även av ett stort område och undersökte platsen utanför. Även i trappuppgången och i lägenheten gjorde man undersökningar.


Foto: Adam Jönsson

Strax innan klockan 13.00 på torsdagen hävde polisen all avspärrning förutom den aktuella lägenheten. Man rubricerade det hela som grovt vapenbrott, som den 50-årige mannen är misstänkt för, samt mordförsök. På torsdagskvällen rapporterar SVT Jönköping att ytterligare en person var misstänkt för grovt vapenbrott.

På fredagsmorgonen meddelade polisen att 50-åringen har anhållits misstänkt för grovt vapenbrott.

Den andra personen som misstänktes för samma brott är en kvinna i 40-årsåldern. Hon hämtades till förhör under torsdagen och släpptes sedan på fri fot.

Det finns fortsatt ingen misstänkt för försök till mord.