Kristofer Mannerström vaknade strax innan klockan tre på natten av att blixten slog ner i ett träd utanför hans hus på Broholmsvägen på Stensholm i Huskvarna. Då han låg och sov hade han inte ens hunnit märka att det åskade utomhus.

Han beskriver det som en mycket otäck upplevelse och det största åskovädret han varit med om.

”Ringde i öronen”

– Jag är annars inte så rädd av mig, men nu smällde det så mycket att det började ringa i öronen på mig. Jag kände mig desorienterad. Elen gick i huset och något skärrad fixade jag säkringarna innan jag funderade på att sova igen. Då börjar plötsligt blåljus blinka utanför, berättar Kristofer Mannerström.

Han tog på sig kläder för att se vad som hänt och insåg att det brann i ett träd 25 meter bakom hans hus. Brandkåren var dock snabbt på plats och kunde undvika att branden spred sig.

Annons

– Räddningstjänsten var riktigt snabba, de måste nästan ha befunnit sig precis i närheten, tror Kristofer Mannerström.

”Var helt galet”

Då han märkte att räddningstjänsten fått kontroll på branden försökte han somna om, men det var inte det lättaste efter den omskakande upplevelsen och då det dessutom fortfarande åskade mycket utomhus.

– Det var helt galet vad det åskade! Det var lite av ett skräckscenario när blixten slog ner och jag tänkte på de här skogsbränderna som varit i sommar. Jag såg framför mig vad som kunnat hända om elden tagit sig så nära mitt hus, säger Kristofer Mannerström.

Se filmerna från blixtnedslaget.