Strax efter klockan sex på fredagsmorgonen fick polisen i Östergötland samtal från trafikanter på E4:an. De hade då sett en bil bogsera en annan i mycket hög hastighet i höjd med Mjölby. Bogseringen gick söderut och ska ha skett i cirka 100 km/h.0

Vid tjugo i två fick polisen ytterligare ett samtal om att ekipaget befann sig i höjd med Gränna och lite senare vid Vista Kulle.

Stoppades av Jönköpingspolisen

Bilarna ska förutom hög hastighet även ha vinglat över körbanan. Polisen i Jönköping skickade ut en patrull och vid 7-tiden kunde patrullen stoppa bilarna i höjd med Huskvarna Södra.

Föraren av bilen som bogserade är i nuläget misstänkt för olovlig körning för att han inte hade något körkort, hastighetsöverträdelse samt vårdslöshet i trafik. Föraren som satt i bilen som bogserades är misstänkt för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. Båda är män i 20-årsåldern. Mannen som misstänktes för drograttfylleri fördes till sjukhus för provtagning.

Annons

- I samband med att vi stoppade bilarna så kolliderade de med varandra, berättar Jonas Axell gruppchef på Jönköpingspolisen. Det finns en anledning till att det är förbjudet att bogsera på motorvägen och att man ska hålla en hastighet på högst 30 kilometer. Man får bogsera fram till närmaste avfart, men eftersom männen först upptäcktes vid Mjölby och var hemmahörande i Borås så kan man anta att det inte handlade om närmaste avfarten.