Annons

HV71 har förlorat fyra av de fem senaste SHL-matcherna. I lördags blev det förlust med 2-3 mot Växjö Lakers sedan Jönköpingslaget vaknat till liv för sent i matchen.

– Den sista perioden var riktigt bra från vår sida. Vi är bara nöjda med en tredjedel av den matchen. Jag vet inte varför det blev så när det var Smålandsderby och fullsatt arena. Innan matchen var jag mer rädd för att det skulle vara övertändning. Samtidigt är Växjö ett ruskigt bra lag, de stängde ner oss, säger Stephan Lundh, som har sett ett mönster i hur hans lag har uppträtt på slutet.

– Efter uppehållet har vi bara varit aktiva i delar av matcherna. Därför låg fokus på aktivitet på dagens träning. Det gäller att skruva dit skruvarna. Det gäller inte bara den som har puck utan alla spelare på isen är aktiva. Det var lite hemligheten när vi spelade bra innan uppehållet. Vi släppte loss från start.

Annons

Fyra raka segrar

HV71 inleder veckans matchande med hemmamöte mot ett formstarkt Örebro, som har fyra raka segrar.

– De har ett bra lag i grunden. Men precis som vi kom de snett in i det från början. De har många skickliga spelare som säkert slappnar av nu när de har kommit ur det värsta. Det blir en svår motståndare, konstaterar Lundh.

HV71 är, precis som övriga SHL-lag, inne i ett intensivt matchande. De avslutande åtta omgångarna ska spelas inom loppet av 17 dagar.

– Vi har inte råd att börja tänka eller spara den gubben, utan det är fullt ös hela tiden. Vad som händer på onsdag kan vi strunta i, det är tisdag och matchen mot Örebro som gäller, säger Lundh.

”Blir samma lag”

På måndagsträningen saknades Felix Sandström, som dras med lite känningar i underkroppen som satte stopp för spel mot Växjö. Inte heller Kristofer Berglund fanns med på isen, men han ska finnas med i matchtruppen mot Örebro.

– Det blir samma lag som i lördags, meddelar HV71-tränaren.

Andreas Thuresson, som skadade sig mot Rögle, fanns med till en början och kommer allt närmare en comeback.

– Att han inte var med hela tiden var en försiktighetsåtgärd. Jag hoppas och tror att han är med senare i veckan. Det är viktigt eftersom han är en av spelarna som ska göra skillnad, säger Lundh.

En som däremot körde för fullt var Martin Thörnberg, som möjligen kommer att spela match redan senare den här veckan. Det sker mot bakgrund av att det talades om att säsongen förmodligen var över för 35-åringen.

– Det är klart att han ska kunna vara med, säger Stephan Lundh.

JnyttTV: Hör vad Markus Ljungh säger inför matchen – och hur han tänker inför slutspurten i SHL.

SHL