Sport Competence är en svensk innovation för svensk idrott och sammantaget troligtvis en av de största digitala satsningar som gjorts inom svensk idrott.
Det Jönköpingsbaserade företaget Sport Competence lanserade den 29 oktober Sveriges Idrottsportal. Plattformen ger svensk idrottsrörelse ett helt nytt sätt att få tillgång till expertkunskap inom flera olika områden.
Smålands Fotbollförbund har nu anslutit sig till denna satsning. Samarbetet innebär att alla Smålands fotbollsföreningar och dess medlemmar får en helt ny och unik möjlighet att ta del av landets experter och kunskap för att utvecklas såväl sportsligt som organisatoriskt, både på individ- och föreningsnivå.

Kända experter anslutna
Sport Competence är den digitala samlingsplatsen för landets expertkompetens inom idrottsrörelsen. Plattformen innehåller bland annat digitala föreläsningar, seminarier och webbinarier inom ämnen och icke grenspecifika områden som Anatomi-Fysiologi, Föreningsutveckling, Idrottspsykologi, Värdegrundsarbete, Fysik träning, Kost, Marknadsföring, Skadeförebyggande träning och mycket mer.
Experterna är alltifrån idrottsprofiler, ledande forskare, ämnesexperter, välkända aktiva elitidrottare och inspiratörer. Totalt är det f.n. ca 50 väl kända experter anslutna och 70 digitala föreläsningar/seminarier inspelade inom olika ämnesområden på Sport Competence. Att dessutom kunna ställa frågor och träffa experterna i realtid via portalen har aldrig tidigare varit möjligt…

”Varmt om hjärtat”
– Vi är mycket glada över samarbetet med Smålands Fotbollförbund. Fotbollen ligger oss varmt om hjärtat och kul att det är just Småland som är först ut. Målet är dock att alla föreningar dess medlemmar och förbund skall få tillgång till främsta kunskapen av de främsta experterna oavsett bredd- elit och ekonomiska förutsättningar säger Ralf Lilja, vd och grundare för Sport Competence Sweden, i ett pressmeddelande.
– Sport Competence ger Smålandsfotbollen ett helt nytt sätt att utvecklas och få ny kunskap som inte tidigare varit möjligt. Vi tror och hoppas att det skall bli ett naturligt kompletterande verktyg för alla våra föreningar, dess ledare och medlemmar. Det är vidare även ett koncept som kan skapa ett mervärde till både befintliga- och nya partners och därmed ökade intäktsmöjligheter för våra föreningar, säger Börje Eriksson, kanslichef på Smålands Fotbollförbund.