Annons

En 24-åring och en 23-åring ska enligt åtalet ha misshandlat en annan man på Burger king i Jönköping. Det var i slutet av februari förra året som de två männen slog och sparkade den tredje mannen. För detta krävs de på ett skadestånd på 7 000 kronor. De misstänkta har erkänt misshandeln.

24-åringen ska även ha misshandlat en annan man i april förra året. Det var på Drottninggatan i Huskvarna som 24-åringen slog mannen så han fick ett sår i huvudet som fick sys. För detta krävs 24-åringen på ytterligare 7 000 kronor i skadestånd. 24-åringen har erkänt även denna misshandel.

Annons

23-åringen ska enligt åtalet också ha försökt stjäla en bil tillsammans med en 27-årig man. Det var i maj förra året som männen försökte ta en bil på Fortunagatan i Jönköping och det uppges endast ha varit tillfälliga omständigheter som gjort att det inte fanns någon fara för att stölden ska ha lyckats.

24-åringen och 27-åringen står åtalade för ytterligare ett brott. Det var i maj förra året som de ska ha gjort sig skyldiga till skadegörelse efter att ha krossat en fönsterruta på en bil på Fortunagatan. Skadorna på bilen uppges gå på nästan 7 000 kronor.

27-åringen och 24-åringen erkänner försök till fortskaffningsmedel, men 24-åringen nekar till skadegörelsen.

Slutligen åtalas 23-åringen för ytterligare en misshandel. Det var i oktober som mannen medvetet knuffade alternativt stötte till en kvinna på centralstationen i Jönköping.