En vardagskväll i början av december utbröt ett storbråk, med minst 15 personer inblandade, på centrala Väster i Jönköping. Polisen grep åtta personer, och sju av dem anhölls senare under natten.
Till följd av bråket stängdes Skolgatan av. En bil, som tillhör en av de inblandade, blev helt sönderslagen och vittnen berättade för Jnytt att de hörde skrik.

I början av december utbröt ett större bråk på Skolgatan på Väster i Jönköping. Nu har polisen lagt ner förundersökningen. Foto: Peter Wilsson
Vid lunchtid i måndags pågick en större polisinsats utanför Migrationsverkets lokaler i centrala Jönköping. Foto: Elvedin Basic

Utrett händelsen
Polis och åklagare har utrett händelsen, men för några dagar sedan beslutade vice chefsåklagare Pernilla Törsleff att lägga ner förundersökningen.
Jnytt har utan framgång sökt Törsleff för en kommentar. Men att ärendet har avslutats bekräftas av kriminalinspektör Göran Landén vid polisområde Höglandet.
– Det är två familjer med ungefär lika många personer på båda sidor, och det går inte att få ordning på dem. Det finns inga oberoende vittnen till bråket på Skolgatan, utan ord står mot ord, och då beslutades att lägga ner förundersökningen, säger Landén.

”Årtionden tillbaka”
Vid lunchtid i måndags pågick en större polisinsats utanför Migrationsverkets lokaler i centrala Jönköping. Flera personer var inblandade i ett bråk, och enligt vittnen på platsen ska en man ha misshandlats med någon form av verktyg, eventuellt en skruvmejsel.
Jnytt fick omgående ta del av uppgifter att bråket på Migrationsverket ska vara sammankopplat med bråket på Skolgatan i Jönköping. De uppgifterna bekräftades av polisen under onsdagen.
– Det var samma personer inblandade i båda bråken. Det är som sagt två familjer mot varandra trots att de i grund och botten är från samma släkt. Den här fejden har funnits sedan årtionden tillbaka, säger Göran Landén.

JnyttTV. Se filmer från bråket på Skolgatan: