Bilen stoppades vid 10.30-tiden i fredags vid trafikplats Ljungarum i södra Jönköping. En person som blev vittne till händelsen säger till Jnytt att polisen krossade en ruta på bilen och att en person slets ur bilen och greps.
Polisen var till en början väldigt förtegen om händelsen och lämnade knappt ut några uppgifter överhuvudtaget. Det enda man sade var att det inte hade någon koppling till terror eller den höjda hotbilden i Sverige. Polisen dementerade även att det var en insatsstyrka som stoppade bilen.

”Handla om narkotikaaffär”
Senare på fredagen uppgav polisen att det handlar om drograttfylleri och att fordonet iakttogs av en patrull innan man stannade bilen och föraren. Föraren fick följa med för kontroll och anhölls av åklagare misstänkt för grovt narkotikabrott. Anledningen till den rubriceringen är att beslaget översteg gränsen för att betecknas som grovt.
– Det ska handla om en narkotikaaffär och en person sitter anhållen. Mer vet jag inte, säger Lasse Johansson, presstalesman vid Jönköpingspolisen, på måndagen.

Är från Skåne
Utredningen leds nu av åklagaren Jessica Andersson.
– Det handlar om en man som är född 1994 och hemmahörande i Skåne. Om han är känd sedan innan kan jag inte gå in på. Jag vet att han stoppades i en bil, men jag kan inte säga till hur gripandet gick till, säger hon.

E4