Den 5 september misshandlade en man född 1996 en kvinna i hennes bostad i Huskvarna. Mannen utdelade upprepade slag mot hennes huvud och kropp. Enligt stämningsansökan misstänks mannen också ha strypt kvinnan och sparkat på henne. Kvinnan ska ha blivit medvetslös och fick överhudsavskrapningar och även en underliggande fraktur på överkäken med tandlossning till följd av misshandeln.

I stämningsansökan står det att brottet bedöms som grovt eftersom mannen visade en hänsynslöshet och råhet genom att angripa kvinnan under nattetid och under ett utdraget händelseförlopp både sparkade och slog på kvinnan. Hon hade inte möjlighet att försvara sig då hon låg ner och var avsvimmad.

Parets son ska ha varit närvarande under misshandeln och brottet ska ha varit ägnat att skada tryggheten och tilliten hos barnet i förhållandet till närstående person.

Annons

I samband med misshandeln ska mannen också ha dödshotat kvinnan.

Granne hörde ljud från lägenheten

Som bevisning finns förhör med kvinnan, även parets granne ska gjort iakttagelser och hört ljud från lägenheten. Åklagaren har även journalblad, och fotografier på kvinnan som styrker hennes skador.

Förutom den grova misshandeln åtalas mannen även för ett annat misshandelsfall av kvinnan. Det var den 9 augusti, och även då ska kvinnan ha tappat medvetet efter upprepade slag mot hennes huvud.

Den misstänkta mannen nekar till brott.


Foto: Jerry Johnsson