Annons

McDonalds i centrala Jönköping har under väldigt många år varit ett populärt matställe för folk som har varit på väg hem från krogen, och för personer som inte har åldern inne för att gå på krogen. 
Men med att folk som har besökt hamburgerrestaurangen och det också kommit stora problem. Bråk och skadegörelse har tillhört vardagen. 
Nu väljer alltså cityrestaurangens franchisetagare Christer Liljegren att dra ner på öppettiderna, i stället för att ha öppet till 03 kommer man att stänga vid 22.
— Jag tröttnade på allt merarbete, bara sedan 2007 har jag klätt om soffor för närmare 700 000 kronor. Vi har också fått hålla med vaktstyrka i olika omgångar, säger Liljegren till JP.

En personalfråga
Besökflödet är ojämnt för restaurangen, och Christer Liljegren säger att han har haft med det i beräkningarna han har gjort.
— Efter att butikerna stänger fram till ett på natten är det lugnt, först därefter blir det fart, och i slutänden är det ju en personalfråga, så när jag suttit och räknat på det fattade jag det här beslutet.