I februari förra året berättade vi om Eva Holmquist, teststrateg på Jordbruksverket, som på fritiden skriver ungdomsböcker - fantasy och science fiction. Då var hennes bok ”Det är inte så lätt som du tror” i final för det nyinstiftade Selmapriset.

Den var del två i en trilogi och den 1 maj släpps den tredje och avslutande delen som heter ”Hoppa så fångar jag dig”.

På ett rymdskepp

– Trilogin handlar om hur svårt det kan vara att ändra det du tror på och konflikten mellan vad du vill vara och vad andra omkring förväntar sig att du ska vara, säger Eva Holmquist.

Den första boken utspelar sig på ett gigantiskt rymdskepp, drygt 800 år framåt i tiden. Man var 50 personer ombord vid starten och eftersom det lilla slutna samhället var extremt rädda för konflikter ombord, blev det ett stenhårt styre. Men några ungdomar börjar revoltera.

Annons

Den andra boken utspelar sig på en planet där skeppet har landat. Men alla vill inte att man ska lämna skeppet - som har blivit en Gud.

Ingen fortsättning

Den sista boken handlar om att ytterligare ett skepp kommer dit - men de blir besvikna när de får se hur lite de första har åstadkommit. Och vintern är i antågande.

Blir det någon fortsättning?

– Nej inte i den här trilogin. Kanske kan jag tänka mig något från det andra skeppets resa eller från planeten när det har gått en längre tid där. Vi får se.

Samtidigt som den här boken kommer ut släpper hon också novellsamlingen ”Ödeland”, med tio historier om utanförskap - science fiktion och vanlig skräck.

Böckerna vänder sig till ungdomar i åldern 12-15 år och ges ut på hennes egna förlag. De kan beställas i bokhandlar eller köpas i nätbokhandlar.

Men hon har ännu en bok på gång med mer lokal anknytning.

– Jag jobbar med en urban fantasy som utspelar sig i Jönköping som jag hoppas blir klar till början av hösten.

Det är en fantasy som utspelar sig i stadsmiljö, Jönköping, och utspelar sig i nutid. Fast med magi och underliga varelser närvarande.

Bok