Annons

Linneas Tobak har varit i familjen Uddenbergs ägo sedan 1971. I dag är Ann-Britt Uddenberg glad pensionär och istället är det sonen Magnus Uddenberg som driver butiken. Inför biljettsläppet till den avgörande finalen mellan HV71 och Brynäs var dock Ann-Britt på plats för att hjälpa till med försäljningen.

- Personalen på Linneas Tobak är rutinerade biljettförsäljare. Förr var vi de enda som hade V75 och då hade vi kö enda bort till hörnet varje vecka. Så vi kan det här med kö, berättar Ann-Britt.

Upprymd stämning i butiken

Inför dagens biljettsläpp hade köer bildats utanför Linneas Tobak redan vid halv nio på morgonen. I butiken var stämningen upprymd inför lördagens match på Kinnarps Arena.

Jönköpingsbon Daniel Pettersson hade köat sedan kvart i nio och var en av de första på plats.

- Det är ju årets match. Bäst av sju som sagt, så då måste man ju gå. Jag har aldrig varit på en finalmatch innan, inte en avgörande i alla fall. Jag tror det blir 3-1 till HV, säger han.

Annons

Henrik och Ulla Szymkowiak från Jönköping befann sig också på Linneas Tobak under morgonen. De hade köat sedan niotiden och skulle köpa biljetter till sin dotter som är bosatt i Göteborg.

- Det värsta är ju att de har vunnit varannan gång, så vi får hoppas att de bryter det och får en likadan start som igår, säger Ulla.

- Och inga utvisningar, fortsätter Henrik.

Jönköpingsbon Sofia Davidsson var också på plats för att köpa biljetter på Linneas Tobak.

- Det är en himla stämning att få vara med på plats. Jag har en liten kille hemma, så jag har inte haft möjlighet att gå under säsongen. Men nu under semifinalen har jag varit på plats. Slutspelet är ju speciellt och särskilt finalen. Jag tror att HV vinner, berättar Sofia.

Snabb försäljning

För Magnus och Ann-Britt blev biljettförsäljningen på Linneas Tobak en snabb affär. Klockan tio över tio hade biljetterna sålt slut.

- Jag kan inte tänka mig annat än att det blir guld. Vi jobbar för guld hela tiden. Det är därför det är sån kö, alla är ju HV-fans. Och alla tror på vinst, det är ju hemmaplan med, säger Ulla.

Hur firar du om HV71 vinner?

- Jag har ingen bil så jag får vara ute och cykla. Det hade varit kul med en flagga så hade jag kunnat sätta den på styret och cykla runt och ropa, säger Ulla och skrattar.

Även utanför Direkten på Råslätt och vid Kinnarps Arena hade långa köer bildats inför biljettsläppet.