Annons

SM-veckan pågår för fullt i Söderhamn, men curlingtävlingarna avgörs i Jönköping eftersom det inte finns någon tillräckligt bra anläggning på SM-orten.

– Förbundet frågade oss om vi kunde tänka oss att ha tävlingen här, och vi tackade ja eftersom vi tycker det är jättekul att få hit de svenska topplagen, säger tävlingsledaren Johan Fahlström.

Sveriges två främsta lag på herrsidan – Lag Edin och Lag Eskilsson – finns dock inte på plats för att göra upp om SM-medaljerna eftersom de tävlar i Kanada för tillfället.

– Vi hade gärna sett dem här, det är tråkigt att de inte är på plats. Men Lag Edin kommer hit senare och visar upp sig som kompensation. De vill gärna komma hit och har förlagt ett träningsläger här, säger Fahlström.

Siktar på guld

Annons

Jönköping finns representerat i form av Lag Pölder på herrsidan och med två och ett halvt lag i rullstolscurling. Däremot finns det inga lokala lag på damsidan.

Mats-Ola Engborg spelar i laget Jönköpings CC Energi 1, och han ser fram emot att tävla på hemmaplan.

– Det är kul att de har lagt SM i Jönköping, säger Engborg, vars lag har tre raka SM-silver.

– Vi siktar på att försöka ta det första SM-guldet. I alla fall jag siktar på det, och det tror jag att hela laget gör. Vi har bara hållit på i tre-fyra år och det är kortare tid än de andra lagen. Det börjar sätta sig nu. Vi har vunnit två av de tre senaste matcherna mot svenska mästarna, och vi hoppas att den trenden fortsätter.

”Inga större mängder”

Trots att stora delar av Sverigeeliten finns på plats tror arrangörerna inte på någon större publiktillströmning de närmaste dagarna.

– Nej, det kommer nog inga större mängder utan det blir nog 30-40 personer per dag. De som kommer hit får se riktigt bra curling live och de får möjlighet att komma nära, man sitter bara fem-sex meter från isen, säger Johan Fahlström.

Läs mer: Lag Pölder vill ta guld på hemmaplan

JnyttTV. Intervju med Tony Pölder från Lag Pölder.

SM