Annons

Semester är inte alltid lika med avkoppling för småföretagarna i Jönköpings län. En ny undersökning från ekonomiföretaget Visma visar att sju av tio småföretagare i länet tänker på jobbet även när de är lediga.

Tips för företagaren hur man ska koppla av

1. Planera. Skriv en agenda med allt som ska göras direkt efter ledigheten, innan du går på sem..

Tips för företagaren hur man ska koppla av

1. Planera. Skriv en agenda med allt som ska göras direkt efter ledigheten, innan du går på semester.


2. Delegera. Kan någon annan sköta delar av verksamheten när du är borta? Om det är möjligt, delegera uppgifter.


3. Engagera dig i annat. Läs böcker, gå på museum och upplev nya platser och miljöer.

4. Sätt upp tydliga regler. Om du absolut inte kan släppa tankarna på jobbet, avsätt en särskild stund under dagen till det, och ägna dig därefter åt annat.

5. Umgås. När du spenderar tid med familj och vänner kan det vara enklare att släppa jobbtankarna.

Annons

– Många startar eget för att förverkliga sina drömmar och har ett passionerat förhållande till sitt företagande. Gränsen mellan jobb och ledighet är inte sällan flytande, men alla behöver vara lediga och koppla av, säger Boo Gunnarson, Visma Spcs företagarexpert.

Enligt enkätundersökningen som Visma har gjort så uppger 68 procent av småföretagarna att de har företaget i tankarna även när de inte jobbar. I landet som helhet är motsvarande siffra 72 procent.

En av fem småföretagare i Jönköpings län, 19 procent, använder den lediga tiden till att fundera på hur företaget kan vidareutvecklas. Något fler, 22 procent, oroar sig för problem som rör, medarbetare och kunder.