Annons

Både J-Södra och Daryl Smylie hade ett ungt 2018. Laget huserade för det mesta i botten av tabellen och Smylie själv stod inte att känna igen. Nordirländaren har under många år varit en av de bärande spelarna men i fjol lossnade det aldrig.

– Jag nådde inte alls upp i nivå. Det var ett udda år med tanke på vad som hände utanför, då jag blev pappa, men jag måste ändå kunna prestera bättre. Jag är självkritisk, säger Smylie.

– Revanschsuget driver mig. Jag vill försöka visa upp mig på ett bättre sätt och hjälpa laget.

Under det pågående försäsongslägret har det märkts att det finns ett revanschsug. Viljan att göra ett bättre 2019 ser ut att vara stor.

– Nu har de (Andreas Brännström och Charbel Abraham) tid att lägga sina idéer. Jag tror att alla som har varit med ett tag känner en besvikelse samtidigt som de nya och unga spelarna vill visa upp sig. Det är kul att bygga något nytt med ”Brännan” och Charbel, det känns väldigt spännande.

Annons

Live-published photos and videos via Shootitlive

Utlånad tre gånger

Daryl Smylie var, på grund av familjeskäl, i Nordirland i två månaders tid och missade J-Södras tre första träningsveckor i januari. Men det betydde inte att han inte höll igång.

– Jag tränade två gånger i veckan med Loughgall F.C. som jag spelade med när jag var ung, och dessutom sprang jag en del. Jag har hållit mig frisk, och det känns helt okej. Träningen där var överraskande bra.

Daryl Smylie kom till J-Södra på lån från Kalmar FF sommaren 2009 och blev en permanent J-Södraspelare inför säsongen 2012. Att han skulle bli kvar hos ”de gröne” så länge var inget han trodde på förhand.

– Jag trodde inte det först. Jag var först utlånad i tre omgångar och sedan kom vi bra överens, jag trivs bra här, säger Smylie, som inte ser något slut på karriären.

– Jag kommer hålla på så länge kroppen håller och jag känner mig frisk och kan göra något. Jag vill vara med och bidra så länge jag tycker att det är kul. Jag vill spela många år till om kroppen känns bra.

”Ville hem till Sverige”

Några planer på att flytta tillbaka till Nordirland den dag karriären är över finns inte.

– Jag har alltid trott att jag skulle vilja flytta dit igen. Men när jag var i Nordirland kom jag på andra tankar. Jag ville jag hem till Sverige igen, jag trivs jättebra här.

Daryl Smylie följer utvecklingen i Brexitfrågan noga. Vad som ska hända med den öppna gränsen mellan Irland och Nordirland kan bli en knäckfråga.

– Nordirland kan hamna i ett mitti mellanläge, och därför funderar jag på att skaffa svenskt medborgarskap. Det borde inte vara några problem eftersom jag har varit här länge.

Tror du att oroligheterna kan blossa upp igen?

– Förhoppningsvis inte, men man vet aldrig. När jag var ung var det bombningar i stan och så, och det var obehagligt.

JnyttTV: Tränaren Andreas Brännström summerar lägret.

Läs även: